Vjera Papa govori Papa Franjo se susreo sa žrtvama napada u Nici
Papa govori Vjera

Papa Franjo se susreo sa žrtvama napada u Nici

Papa Franjo je danas primio članove obitelji žrtava napada u Nici. Izrazivši im još jednom svoju sućut, obećao je kako će i dalje moliti za njihovo ozdravljenje te za duše njihovih najmilijih.

„Susrećem vas, duboko suosjećajući s vama koji patite – bilo na tijelu, bilo u duši,“ – rekao je Papa – „jer ste vi ili netko od vaših najmilijih – bez obzira na svoje podrijetlo ili vjeru – bili žrtve nasilja. Želim podijeliti s vama vašu bol, bol koja je još veća kad pomislim na djecu, pa čak i čitave obitelji, čiji su životi iznenada i dramatično rastrgani. Svakog od vas uvjeravam u svoje suosjećanje, blizinu i molitve.“

„Drage obitelji,“ nastavio je Papa pred približno tisuću ljudi koji su se okupili u dvorani Pavla VI., „zazivam Oca našeg koji je na nebesima, Oca sviju, da dočeka vaše najmilije, kako bi uskoro pronašli mir i radost vječnog života.“

Sveti Otac je zatim dodao kako je „za nas kršćane, temelj nade Isus Krist, raspeti i uskrsli. Apostol Pavao nas u to uvjerava: ‘Ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. Znamo doista: Krist uskrišen od mrtvih, više ne umire, smrt njime više ne gospoduje.’ (Rim 6,8-9). Neka vam izvjesnost vječnog života – koja pripada i vjernicima drugih religija – bude utjeha kroz život te neka vam bude snažan motiv kako biste mogli ustrajno i hrabro nastaviti svoj put na zemlji.

Papa Franjo je još jednom obećao da će moliti za sve žrtve napada, a posebno za one koji zbog ozljede nisu mogli doći u Rim, od kojih su neki još uvijek u bolnici. „Crkva vam ostaje blizu te vas prati sa svojim velikim suosjećanjem,“ poručio je Papa te dodao kako je Crkva uz njih u ovim teškim trenucima da im pomogne i da njihova srca ispuni osjećajima mira i bratstva.

Sveti Otac se prisjetio drame u Nici i zahvalio je svima koji su gestama solidarnosti pomogli u tim teškim trenucima, a zahvalio je i svima onima koji su prvi priskočili u pomoć te nastavljaju pomagati pogođenim obiteljima. „Pritom mislim naravno na katoličku zajednicu i biskupa Nice, Andréa Marceaua, ali i na volonterske skupine, posebno na udrugu Alpes-Maritimes Fraternité, koja je ovdje prisutna. Ta udruga okuplja predstavnike svih vjeroispovijesti, a to je vrlo lijepi znak nade. Drago mi je vidjeti da su između vas međureligijski odnosi poprilično živi, a to može samo pomoći ublažiti rane tih dramatičnih događaja.

„Zapravo – nastavio je Papa – prioritet je uspostava iskrenog dijaloga i bratskih odnosa između sviju, osobito između onih koji ispovijedaju jedinog Boga punog milosrđa; to trebaju poticati kako politički tako i vjerski vođe, ali i svatko od nas je pozvan ostvarivati to u svojoj okolini.“

Papa je na kraju upozorio na napast zatvaranja u sebe kao i na opasnost odgovaranja mržnjom na mržnju i nasiljem na nasilje. Ako su takve napasti snažne, onda je potrebno autentično obraćenje srca, poručio je. „To je poruka koju Isusovo Evanđelje upućuju svima: na đavolske napade možete odgovoriti samo djelima Božjim, a ona su praštanje, ljubav i poštovanje prema bližnjemu, čak i ako je drukčiji“, zaključio je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va

Foto: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.