Vjera Papa govori Papa Franjo se susreo sa žrtvama napada u Nici
Papa govori Vjera

Papa Franjo se susreo sa žrtvama napada u Nici

Papa Franjo je danas primio članove obitelji žrtava napada u Nici. Izrazivši im još jednom svoju sućut, obećao je kako će i dalje moliti za njihovo ozdravljenje te za duše njihovih najmilijih.

„Susrećem vas, duboko suosjećajući s vama koji patite – bilo na tijelu, bilo u duši,“ – rekao je Papa – „jer ste vi ili netko od vaših najmilijih – bez obzira na svoje podrijetlo ili vjeru – bili žrtve nasilja. Želim podijeliti s vama vašu bol, bol koja je još veća kad pomislim na djecu, pa čak i čitave obitelji, čiji su životi iznenada i dramatično rastrgani. Svakog od vas uvjeravam u svoje suosjećanje, blizinu i molitve.“

„Drage obitelji,“ nastavio je Papa pred približno tisuću ljudi koji su se okupili u dvorani Pavla VI., „zazivam Oca našeg koji je na nebesima, Oca sviju, da dočeka vaše najmilije, kako bi uskoro pronašli mir i radost vječnog života.“

Sveti Otac je zatim dodao kako je „za nas kršćane, temelj nade Isus Krist, raspeti i uskrsli. Apostol Pavao nas u to uvjerava: ‘Ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. Znamo doista: Krist uskrišen od mrtvih, više ne umire, smrt njime više ne gospoduje.’ (Rim 6,8-9). Neka vam izvjesnost vječnog života – koja pripada i vjernicima drugih religija – bude utjeha kroz život te neka vam bude snažan motiv kako biste mogli ustrajno i hrabro nastaviti svoj put na zemlji.

Papa Franjo je još jednom obećao da će moliti za sve žrtve napada, a posebno za one koji zbog ozljede nisu mogli doći u Rim, od kojih su neki još uvijek u bolnici. „Crkva vam ostaje blizu te vas prati sa svojim velikim suosjećanjem,“ poručio je Papa te dodao kako je Crkva uz njih u ovim teškim trenucima da im pomogne i da njihova srca ispuni osjećajima mira i bratstva.

Sveti Otac se prisjetio drame u Nici i zahvalio je svima koji su gestama solidarnosti pomogli u tim teškim trenucima, a zahvalio je i svima onima koji su prvi priskočili u pomoć te nastavljaju pomagati pogođenim obiteljima. „Pritom mislim naravno na katoličku zajednicu i biskupa Nice, Andréa Marceaua, ali i na volonterske skupine, posebno na udrugu Alpes-Maritimes Fraternité, koja je ovdje prisutna. Ta udruga okuplja predstavnike svih vjeroispovijesti, a to je vrlo lijepi znak nade. Drago mi je vidjeti da su između vas međureligijski odnosi poprilično živi, a to može samo pomoći ublažiti rane tih dramatičnih događaja.

„Zapravo – nastavio je Papa – prioritet je uspostava iskrenog dijaloga i bratskih odnosa između sviju, osobito između onih koji ispovijedaju jedinog Boga punog milosrđa; to trebaju poticati kako politički tako i vjerski vođe, ali i svatko od nas je pozvan ostvarivati to u svojoj okolini.“

Papa je na kraju upozorio na napast zatvaranja u sebe kao i na opasnost odgovaranja mržnjom na mržnju i nasiljem na nasilje. Ako su takve napasti snažne, onda je potrebno autentično obraćenje srca, poručio je. „To je poruka koju Isusovo Evanđelje upućuju svima: na đavolske napade možete odgovoriti samo djelima Božjim, a ona su praštanje, ljubav i poštovanje prema bližnjemu, čak i ako je drukčiji“, zaključio je papa Franjo.

Izvor: radiovatican.va

Foto: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.