Vjera Papa govori Papa Franjo osudio “đavolski” napad na misionarke ljubavi u Jemenu
Papa govori Vjera

Papa Franjo osudio “đavolski” napad na misionarke ljubavi u Jemenu

Papa Franjo izrazio je šokiranost i duboku žalost zbog ubojstva četiri misionarke ljubavi i dvanaest drugih ljudi u domu za stare u Jemenu. U gradu Adenu više je napadača u petak ušlo u zgradu te išlo od sobe do sobe, ubijajući ljude pucajući im u glavu.

U poruci koju je potpisao kardinal Pietro Parolin, Papa je zajamčio svoje molitve za umrle i svoju duhovnu blizinu obiteljima svih koji su pogođeni „tim činom besmislenog i đavolskog nasilja“. U poruci također stoji kako papa Franjo „moli da će taj besmisleni pokolj probuditi savjesti i dovesti promjeni srca te nadahnuti sve strane da odlože oružje i pođu putem dijaloga“.

Poruka Svetoga Oca sadrži i snažan apel za okončanje nasilja u Jemenu: U Božje ime, poziva „sve strane u sadašnjem sukobu da se odreknu nasilja i da obnove svoju predanost narodu Jemena, osobito onima u najvećoj potrebi, kojima su sestre i njihovi suradnici služili“. Na sve koji pate zbog nasilja, Papa je zazvao Božji blagoslov, a misionarkama ljubavi Majke Terezije na poseban je način izrazio molitveno suosjećanje i solidarnost.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @AFP

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.