Vjera Papa govori Papa Franjo osudio “đavolski” napad na misionarke ljubavi u Jemenu
Papa govori Vjera

Papa Franjo osudio “đavolski” napad na misionarke ljubavi u Jemenu

Papa Franjo izrazio je šokiranost i duboku žalost zbog ubojstva četiri misionarke ljubavi i dvanaest drugih ljudi u domu za stare u Jemenu. U gradu Adenu više je napadača u petak ušlo u zgradu te išlo od sobe do sobe, ubijajući ljude pucajući im u glavu.

U poruci koju je potpisao kardinal Pietro Parolin, Papa je zajamčio svoje molitve za umrle i svoju duhovnu blizinu obiteljima svih koji su pogođeni „tim činom besmislenog i đavolskog nasilja“. U poruci također stoji kako papa Franjo „moli da će taj besmisleni pokolj probuditi savjesti i dovesti promjeni srca te nadahnuti sve strane da odlože oružje i pođu putem dijaloga“.

Poruka Svetoga Oca sadrži i snažan apel za okončanje nasilja u Jemenu: U Božje ime, poziva „sve strane u sadašnjem sukobu da se odreknu nasilja i da obnove svoju predanost narodu Jemena, osobito onima u najvećoj potrebi, kojima su sestre i njihovi suradnici služili“. Na sve koji pate zbog nasilja, Papa je zazvao Božji blagoslov, a misionarkama ljubavi Majke Terezije na poseban je način izrazio molitveno suosjećanje i solidarnost.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @AFP

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.