Vjera Papa govori Papa Franjo na bdijenju s talijanskom mladeži
Papa govori

Papa Franjo na bdijenju s talijanskom mladeži

U okviru priprave za Sinodu o mladima, koja će se održati u listopadu ove godine, mladi iz talijanskih biskupija hodočastili su u Rim. Vrhunac je njihova hodočašća susret i molitveno bdijenje s papom Franjom

Korak po korak, mladi na putu iz više talijanskih biskupija stigli su u Rim, gdje provode dva dana ispunjena susretima, molitvom, i glazbom. Riječ je o inicijativama koje organizira Talijanska biskupska konferencija u okviru približavanja još jednom vrlo važnom crkvenom događaju – sinodi koja će se održati od 3. do 28. listopada, o temi „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“. Prvi je cilj njihova hodočašća, na koje su krenuli 3. kolovoza, večerašnje molitveno bdijenje na stadionu Circo Massimo, koje je upravo započelo, te susret s papom Franjom.

Susret sa Svetim Ocem i njegove riječi zahtijevaju također sposobnost za zaustavljanje i za trenutak razmišljanja o proživljenomu, jer hod čine koraci, ali i stanke. Zbog toga će mladi nakon bdjenja imati priliku proživjeti posebnu „bijelu noć“. Neke će crkve, naime, na prostoru između stadiona i bazilike svetoga Petra, ostati otvorene za osobnu i zajedničku molitvu, te za ispovijed. A neke će crkve biti i „animirane“ zahvaljujući pomoći udrugā, biskupijā i pokretā.

Sutra će se mladi hodočasnici ponovno susresti s papom Franjom, i to na Trgu svetoga Petra. Papa će im dati misionarski mandat, te blagosloviti darove koje će mladi Talijani ponijeti na Svjetski dan mladeži u Panami, a to je križ svetoga Damjana i Loretska Gospa.

Izvor: (Vatican News -aa)

 

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.