Vjera Papa govori Papa Franjo na bdijenju s talijanskom mladeži
Papa govori

Papa Franjo na bdijenju s talijanskom mladeži

U okviru priprave za Sinodu o mladima, koja će se održati u listopadu ove godine, mladi iz talijanskih biskupija hodočastili su u Rim. Vrhunac je njihova hodočašća susret i molitveno bdijenje s papom Franjom

Korak po korak, mladi na putu iz više talijanskih biskupija stigli su u Rim, gdje provode dva dana ispunjena susretima, molitvom, i glazbom. Riječ je o inicijativama koje organizira Talijanska biskupska konferencija u okviru približavanja još jednom vrlo važnom crkvenom događaju – sinodi koja će se održati od 3. do 28. listopada, o temi „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“. Prvi je cilj njihova hodočašća, na koje su krenuli 3. kolovoza, večerašnje molitveno bdijenje na stadionu Circo Massimo, koje je upravo započelo, te susret s papom Franjom.

Susret sa Svetim Ocem i njegove riječi zahtijevaju također sposobnost za zaustavljanje i za trenutak razmišljanja o proživljenomu, jer hod čine koraci, ali i stanke. Zbog toga će mladi nakon bdjenja imati priliku proživjeti posebnu „bijelu noć“. Neke će crkve, naime, na prostoru između stadiona i bazilike svetoga Petra, ostati otvorene za osobnu i zajedničku molitvu, te za ispovijed. A neke će crkve biti i „animirane“ zahvaljujući pomoći udrugā, biskupijā i pokretā.

Sutra će se mladi hodočasnici ponovno susresti s papom Franjom, i to na Trgu svetoga Petra. Papa će im dati misionarski mandat, te blagosloviti darove koje će mladi Talijani ponijeti na Svjetski dan mladeži u Panami, a to je križ svetoga Damjana i Loretska Gospa.

Izvor: (Vatican News -aa)

 

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.