Vjera Papa govori Papa Franjo iznenadio mladence i predvodio sakrament ženidbe
Papa govori

Papa Franjo iznenadio mladence i predvodio sakrament ženidbe

Sveti Otac prošle subote iznenadio pripadnika švicarske garde i njegovu buduću ženu te predvodio sakrament ženidbe

Papa Franjo je u subotu, 14. srpnja, iznenadio pripadnika švicarske garde i njegovu buduću ženu Brazilku tako što se nenajavljeno pojavio u sakristiji netom prije slavlja ženidbe te ih je odlučio vjenčati.

Iznenađenje!

Ni sâm par ni nekolicina onih koji su sudjelovali na obredu nisu znali za Papin iznenadni potez – rekao je brazilski svećenik otac Renato dos Santos koji je prisustvovao na ceremoniji. Svećenik je ušao u sakristiju crkve sv. Stjepana Abesinijskoga u Vatikanu kako bi se pripremio za slavlje kad ga je iznenadio papa Franjo koji se smiješio te sjedio, čekajući ga.

Nikad u životu ne bih pomislio da ću naći Papu u sakristiji – rekao je otac dos Santos u razgovoru za Vatican News. Brazilski je svećenik napomenuo da su ljudi u crkvi također bili začuđeni te su se pitali je li to doista papa Franjo. Vidio sam ga kao istinskog župnika koji se brine za svoje ovce u župi – kazao je brazilski svećenik i dodao – On je uvijek djelovao na taj način.

Tri glagola za uspjeh braka

Propovijed Svetoga Oca temeljila se na tri glagola: „započeti“, „zaustaviti se“, „nastaviti putovanje“ koji su, kako je objasnio papa Franjo, potrebni da bi se u punini moglo živjeti brak. Papa je pokazao koliko mu je stalo do braka – rekao je otac dos Santos i dodao – On ima veliku ljubav za taj sakrament koji započinje obitelj i koji u središte želi postaviti Boga.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Fr. Arnoldo Rodrigues

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.