Propovjedi Misli pape Benedikta XVI. Papa emeritus, Benedikt XVI. moli za izbjeglice
Misli pape Benedikta XVI. Propovjedi

Papa emeritus, Benedikt XVI. moli za izbjeglice

Papi emeritusu, Benediktu XVI., tragedija izbjeglica i selioca leži na srcu i on za njih moli – rekao je nadbiskup Georg Gänswein, osobni tajnik Pape u miru i pročelnik Prefekture papinskog doma, nakon što je u Anconi povodom mjesne proslave predsjedao euharistijom. Papa emeritus s pozornošću prati stanje s izbjeglicama – napomenuo je nadbiskup.

More je nažalost za mnoge postalo grobnica, a trebalo bi biti most. Ne treba ga smatrati granicom: more povezuje zemlje i kontinente. Ako postoje problemi u jednoj zemlji ili na jednom kontinentu, druga bi obala trebala biti spremna pomoći – rekao je pročelnik Prefekture papinskog doma.

Živimo u teškim vremenima krize i u društvu koje je sve okrutnije te ponekad i nehumano. Trebamo pronaći načine da obnovimo nadu i mir koji proizlaze iz Božje žive prisutnosti među nama – rekao je u homiliji nadbiskup Gänswein, potičući vjernike da ne budu zatvoreni u sebe, već da ponovno otkriju osjećaj za pravednost, milosrđe, poštenje i sposobnost za istinsku ljubav.

Preuzeto: Radio Vatikan

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.