Vjera Papa govori Papa doveo sa sobom tri izbjegličke obitelji
Papa govori Vjera

Papa doveo sa sobom tri izbjegličke obitelji

Vodeći sa sobom u Rim tri sirijske obitelji, svega dvanaest osoba, a među njima šestero maloljetnika, Papa je želio učiniti stvarnu gestu prihvata prema izbjeglicama. Te su osobe bile u izbjegličkom kampu na otoku Lezbosu prije sklapanja ugovora ugovor između Europske unije i Turske.

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, pater Federico Lombardi rekao je novinarima da je pothvat pape Franje dogovoren između Državnoga Tajništva i nadležnih grčkih i talijanskih vlasti. Muslimani su svi članovi tih obitelji. Dvije su obitelji iz Damaska, a jedna iz područja Deir Azzor, koje je pod samozvanom Islamskom državom. Njihove su kuće bombardirane. Vatikan će snositi troškove smještaja i održavanja obitelji. Početno će gostoprimstvo jamčiti Zajednica svetoga Egidija – izjavio je pater Lombardi.

Izvor: radiovatican.va

Foto: radiovatican.va

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.