Vjera Papa govori Papa doveo sa sobom tri izbjegličke obitelji
Papa govori Vjera

Papa doveo sa sobom tri izbjegličke obitelji

Vodeći sa sobom u Rim tri sirijske obitelji, svega dvanaest osoba, a među njima šestero maloljetnika, Papa je želio učiniti stvarnu gestu prihvata prema izbjeglicama. Te su osobe bile u izbjegličkom kampu na otoku Lezbosu prije sklapanja ugovora ugovor između Europske unije i Turske.

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, pater Federico Lombardi rekao je novinarima da je pothvat pape Franje dogovoren između Državnoga Tajništva i nadležnih grčkih i talijanskih vlasti. Muslimani su svi članovi tih obitelji. Dvije su obitelji iz Damaska, a jedna iz područja Deir Azzor, koje je pod samozvanom Islamskom državom. Njihove su kuće bombardirane. Vatikan će snositi troškove smještaja i održavanja obitelji. Početno će gostoprimstvo jamčiti Zajednica svetoga Egidija – izjavio je pater Lombardi.

Izvor: radiovatican.va

Foto: radiovatican.va

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.