Vjera Papa govori Papa: Bog se učinio malenim zato što je zaljubljen u nas
Papa govori Vjera

Papa: Bog se učinio malenim zato što je zaljubljen u nas

Papa Franjo je danas, uoči Božića, odaslao novi tweet s računa @Pontifex: „Bog je zaljubljen u nas. Čini se malenim kako bi nam pomogao dogovoriti na njegovu ljubav“. Sveti Otac će u 21:30 slaviti misu polnoćku u Bazilici svetoga Petra. Euharistijskom će slavlju prethoditi tradicionalni navještaj iz Martirologija. Sutra, na Božić, Papa će se u podne sa središnjeg balkona Vatikanske bazilike obratiti vjernicima s božićnom porukom „Urbi et Orbi“ i udijeliti svoj apostolski blagoslov.

U subotu, 26. prosinca, na svetkovinu sv. Stjepana prvomučenika, Sveti će Otac održati podnevni nagovor i tradicionalnu molitvu Angelusa u 12 sati. Sljedećega dana, na svetkovinu Svete Obitelji, Papa će u Bazilici sv. Petra slaviti misu za obitelji u 10 sati, a u 12 sati će predvoditi molitvu Angelusa s prozora Apostolske palače.

Kršćani u Svetoj zemlji slavit će polnoćku u samom mjestu Isusova rođenja – Betlehemu. Nakon otvaranja Svetih vrata crkve svete Katarine, latinski jeruzalemski patrijarh, Fouad Twal, uputit će se u procesiji prema Bazilici Rođenja Isusova, gdje će predsjedati misom bdijenja i potom pohoditi špilju rođenja.

Izvor: radiovatican.va

Foto: Radio Vatican

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.