Molitve Molitve svecima Obiteljske molitve u božićnome vremenu
Molitve Molitve svecima

Obiteljske molitve u božićnome vremenu

Za svetkovinu Kristova rođenja

Gospodine, u svome čudesnom pomisli ljubavi, htio si k nama doći na jedinstven način – u malenosti i nemoći djeteta, da bi nam otkrio svoju blizinu i iskazao čežnju za našom ljubavlju. svojim nam rođenjem objavljuješ da je i naš put vjere put rađanja, odrastanja, učenja i povjeravanja u ljubavi. Po milosti tvoga rođenja nek među nama danas zasja ljepota tvoje blizine; daj da u svoj ljepoti zaživi roditeljska radost pred osmjehom djeteta i djetinja sigurnost u zagrljaju roditelja. Obnova nam pouzdanje u tebe i daj da iz zajedništva s tobom svakim danom raste naše međusobno povjerenje. Ti koji se objavljuješ kao Otac i Sin, nauči nas roditeljskoj mudrosti i odgovornosti i daruj nam djetinju poslušnost da bismo mogli bit dom u kome trajno prebivaš. Amen.

Za blagdan Svete Obitelji

Gospodine, nauči nas ljubiti kao što ti ljubiš. Nauči nas ljubiti poput Josipa koji se pouzdao u Tebe; nauči nas ljubiti poput Marije koja se velikodušno predala tvojoj volji; nauči nas ljubiti poput pastira koji su svima navijestili Radosnu vijest; nauči nas ljubiti poput Mudraca koji su se uputili daleko da bi te našli; nauči nas ljubiti poput Svete Obitelji koja je vjerovala da Bogu nije ništa nemoguće; nauči nas ljubiti poput siromaha koji se posvema povjeravaju Bogu; nauči nas ljubiti i moliti; nauči nas ljubiti bez očekivanja uzvrata; nauči nas ljubiti svakoga dana. Nauči nas biti zahvalnima za ljubav.

Za svetkovinu Svete Marije Bogorodice

Gospodine Isuse, svojim utjelovljenjem i rođenjem od Djevice Marije dao si novi početak našemu životu i smisao svemu vremenu, a u njezinoj nam poniznosti i posluhu otkrio divan primjer učeništva i pouzdanja u vjeri. Nauči nas da, poput Presvete Djevice i Majke, umijemo čuvati radost nade, budemo strpljivi u iščekivanju, poučljivi pred tvojom riječju i zovom tvoga Duha, uvijek ponizni pred tobom i hrabri za poslanja koje nam povjeravaš. Ispuni naše dane svojim mirom i okrijepi nam korake da darovano vrijeme bude natopljeno tvojom milošću i plodno djelima koja otkrivaju tvoju blizinu i nose ljepotu tvoga milosrđa svakom čovjeku. Amen.

Preuzeto: časopis Živo Vrelo

Photo: http://sites/svjetlo-vjere.com/files.hkm-wien.at

Nikola Knezi

Nikola Knezi, liječnik, asistent Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu
Rođen je 1990. godine. Tijekom osnovne škole postao je ministrant u rodnoj župi Rođenja Blažene Djevice Marije kao i u crkvi Sv. Stjepana kralja pri karmelićanskom samostanu u Somboru, a kasnije obnašao službu lektora i akolita. Učestvovao je ostvarenju emisije "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Bio je autor meditativnih članaka objavljenih u katoličkom listu subotičke biskupije "Zvonik". Na radu internet stranice www.svjetlo-vjere.com angažiran je od samog početka kao suosnivač, član uredništva i autor. Srednju medicinsku školu "Dr Ružica Rip" smijer medicinski tehničar pohađao u Somboru. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu diplomirao i promoviran u doktora medicine. Trenutačno je student doktorskih studija kliničkih istraživanja (neuronauke) na istom fakultetu. Autor je i koautor znanstvenih radova iz područja fundamentalne medicine objavljenih na domaćim i internacionalnim skupovima i časopisima.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.