Molitve Molitve svecima Obiteljske molitve u božićnome vremenu
Molitve Molitve svecima

Obiteljske molitve u božićnome vremenu

Za svetkovinu Kristova rođenja

Gospodine, u svome čudesnom pomisli ljubavi, htio si k nama doći na jedinstven način – u malenosti i nemoći djeteta, da bi nam otkrio svoju blizinu i iskazao čežnju za našom ljubavlju. svojim nam rođenjem objavljuješ da je i naš put vjere put rađanja, odrastanja, učenja i povjeravanja u ljubavi. Po milosti tvoga rođenja nek među nama danas zasja ljepota tvoje blizine; daj da u svoj ljepoti zaživi roditeljska radost pred osmjehom djeteta i djetinja sigurnost u zagrljaju roditelja. Obnova nam pouzdanje u tebe i daj da iz zajedništva s tobom svakim danom raste naše međusobno povjerenje. Ti koji se objavljuješ kao Otac i Sin, nauči nas roditeljskoj mudrosti i odgovornosti i daruj nam djetinju poslušnost da bismo mogli bit dom u kome trajno prebivaš. Amen.

Za blagdan Svete Obitelji

Gospodine, nauči nas ljubiti kao što ti ljubiš. Nauči nas ljubiti poput Josipa koji se pouzdao u Tebe; nauči nas ljubiti poput Marije koja se velikodušno predala tvojoj volji; nauči nas ljubiti poput pastira koji su svima navijestili Radosnu vijest; nauči nas ljubiti poput Mudraca koji su se uputili daleko da bi te našli; nauči nas ljubiti poput Svete Obitelji koja je vjerovala da Bogu nije ništa nemoguće; nauči nas ljubiti poput siromaha koji se posvema povjeravaju Bogu; nauči nas ljubiti i moliti; nauči nas ljubiti bez očekivanja uzvrata; nauči nas ljubiti svakoga dana. Nauči nas biti zahvalnima za ljubav.

Za svetkovinu Svete Marije Bogorodice

Gospodine Isuse, svojim utjelovljenjem i rođenjem od Djevice Marije dao si novi početak našemu životu i smisao svemu vremenu, a u njezinoj nam poniznosti i posluhu otkrio divan primjer učeništva i pouzdanja u vjeri. Nauči nas da, poput Presvete Djevice i Majke, umijemo čuvati radost nade, budemo strpljivi u iščekivanju, poučljivi pred tvojom riječju i zovom tvoga Duha, uvijek ponizni pred tobom i hrabri za poslanja koje nam povjeravaš. Ispuni naše dane svojim mirom i okrijepi nam korake da darovano vrijeme bude natopljeno tvojom milošću i plodno djelima koja otkrivaju tvoju blizinu i nose ljepotu tvoga milosrđa svakom čovjeku. Amen.

Preuzeto: časopis Živo Vrelo

Photo: http://sites/svjetlo-vjere.com/files.hkm-wien.at

Nikola Knezi

Nikola Knezi, liječnik, asistent Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu
Rođen je 1990. godine. Tijekom osnovne škole postao je ministrant u rodnoj župi Rođenja Blažene Djevice Marije kao i u crkvi Sv. Stjepana kralja pri karmelićanskom samostanu u Somboru, a kasnije obnašao službu lektora i akolita. Učestvovao je ostvarenju emisije "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Bio je autor meditativnih članaka objavljenih u katoličkom listu subotičke biskupije "Zvonik". Na radu internet stranice www.svjetlo-vjere.com angažiran je od samog početka kao suosnivač, član uredništva i autor. Srednju medicinsku školu "Dr Ružica Rip" smijer medicinski tehničar pohađao u Somboru. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu diplomirao i promoviran u doktora medicine. Trenutačno je student doktorskih studija kliničkih istraživanja (neuronauke) na istom fakultetu. Autor je i koautor znanstvenih radova iz područja fundamentalne medicine objavljenih na domaćim i internacionalnim skupovima i časopisima.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.