Intervju Novi Sad: kapelan vlč. Siniša Tumbas Loketić godinu dana u župi “Ime Marijino”
Intervju

Novi Sad: kapelan vlč. Siniša Tumbas Loketić godinu dana u župi “Ime Marijino”

Velečasni Siniša Tumbas Loketić proslavio je danas, 7.10.2015. godine, godinu dana svog boravka u Novom Sadu u župi „Ime Marijino“. Točno prije godinu dana subotički biskup mons. Ivan Penzeš poslao je vlč. Sinišu, još kao đakona, da pomogne preč. Robertu Erhardu, župniku i novosadskom dekanu, u radu na njivi Gospodnjoj. Vlč. Siniša je ovaj mali, ali značajan, jubilej obilježio druženjem sa povjerenom mu zajednicom nakon listopadske pobožnosti i sv. Mise.

Vlč. Siniša Tumbas Loketić je rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi „Isusovo uskrsnuće“. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. godine pod rukama mons. Ivana Penzeša. Urednik je Emisije „Na slobodu pozvani“ na valovima Radio Marije svakog drugog i četvrtog ponedjeljka u mjesecu. Pokretač je internetske stranice www.svjetlo-vjere.com. Vjeroučitelj je učenicima osnovnih razreda na hrvatskom jeziku u župi „Ime Marijino“.

Fotografski album proslave možete pogledati na:  http://ehub48.webhostinghub.com/~svjetl5/v2015/nase-galerije/novi-sad-kapelan-vlc-sinisa-tumbas-loketic-godinu-dana-u-zupi-ime-marijino-2/

Neka našeg dragog vlč. Sinišu i dalje prati Božji blagoslov u njegovom životu i radu!

 

Uredio i fotografisao: Nikola Knezi

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.