Vjera Crkva Nova web-stranica posvećena Papinom karitativnom djelu ‘Petrov novčić’
Crkva Vjera

Nova web-stranica posvećena Papinom karitativnom djelu ‘Petrov novčić’

Vatikansko Državno tajništvo objavilo je kako je pokrenuta nova internetska stranica, koja je posvećena Papinom karitativnom djelu poznatijem pod nazivom „Petrov novčić“. Stranica je započela s radom 21. studenog pod nazivom Obolo di San Pietro (http://sites/svjetlo-vjere.com/files.obolodisanpietro.va/). Trenutačno je dostupna na tri jezika: engleskom, talijanskom i španjolskom, a vremenom će se prevesti i na druge jezike.

Osim Papinih razmišljanja, stranica vjernicima nudi drugi način doprinošenja „Petrovom novčiću“. Naime, riječ je o godišnjoj milostinji, koja se na svetkovinu svetih apostola Petra i Pavla skuplja po svem svijetu: znak je vjerničke solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i kako bi mogao u trenucima posebnih potreba – uslijed rata ili prirodnih nepogoda – pomoći mjesnim crkvama.

Vjernici diljem svijeta sada imaju priliku „razmišljati o značaju svojih djela i putem interneta ponuditi konkretnu potporu djelima milosrđa, karitativnom djelovanju i miru“, stoji u priopćenju. Stranica je rezultat važne sinergije između Uprave grada-države Vatikan, Tajništva za komunikacije te Vatikanske banke.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @ANSA

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.