Vjera Crkva Nitko nije otkazao sudjelovanje na Svjetskom danu mladih
Crkva Vjera

Nitko nije otkazao sudjelovanje na Svjetskom danu mladih

Nakon atentata u Bruxellesu, kao i nedavnog u Nici, nismo zabilježili otkazivanja ili brisanja predbilježbi. Sve su skupine potvrdile uplate za svoj boravak u Poljskoj – izjavila je za agenciju Sir Dorota Abdelmoula, glasnogovornica Svjetskoga dana mladih u Krakovu, dodajući: Samo je pokoji pojedinac izbrisao svoju predbilježbu, ali nije naveo razlog. Broje su se skupine prijavile za Svjetski dan mladih i uskoro će doći u Poljsku i u Krakov. Kako bi se dobila ulazna viza, treba imati pismenu preporuku svojega biskupa ili tajnika Biskupske konferencije. Mladi sudionici na Svjetskom danu mladih ne dolaze ovamo slučajno već potaknuti vjerom i zajedništvom – pojasnila je glasnogovornica.

Dobra suradnja između Organizacijskog odbora i poljskih vlasti

Među usvojenim odlukama, na temelju poljskoga zakona protiv terorizma, jest organizacija zračnog prijevoza u bolnice eventualnih ranjenika, ako ne bi bilo mjesta u Krakovu. Na sigurnost hodočasnika pazit će 10 tisuća policajaca iz krakovskoga područja, a iz drugih postaja više od tisuću vojnika. Među njima su i pirotehničari koji će pretražiti više od 240 hektara Kampusa milosrđa, gdje će biti tri rasvjetna stupa i velik broj električnih generatora.

Poljska vojska u službi mladih

Prema izjavama Mareka Pietrzaka, iz Glavnoga zapovjedništva poljskih oružanih snaga na raspolaganju, će biti dva medicinska helikoptera i dva zrakoplova C-295 s ekipama za intenzivnu njegu. Osim toga, vojska će osigurati šatore i pokrivače te deset kamiona-cisterna, svaka po deset tisuća litara pitke vode za hodočasnike. U upravljanu prometom tijekom Svjetskog dana mladih, civilnim će službenicima pomagati 360 vojnika; 200 vojnika će pomagati u dijeljenju hrane; 100 će ih izgraditi improvizirana skloništa za događaj, a 150 će pomagati policiji u drugim zadatcima.

Za nadziranje sigurnosti uključeni i psi

Na Svjetskom će danu mladih kao hodočasnici sudjelovati 750 poljskih i stranih vojnika. Više od 100 obučenih pasa pomagat će poljskoj policiji u nadziranju sigurnosti. Policija će pomoću pasa otkrivati moguće eksplozive u mjestima koja će posjetiti papa Franjo i mladi.

Izvor: radiovaitcan.va

Foto: cg.catholic.edu.au

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.