Vjera Crkva Nitko nije otkazao sudjelovanje na Svjetskom danu mladih
Crkva Vjera

Nitko nije otkazao sudjelovanje na Svjetskom danu mladih

Nakon atentata u Bruxellesu, kao i nedavnog u Nici, nismo zabilježili otkazivanja ili brisanja predbilježbi. Sve su skupine potvrdile uplate za svoj boravak u Poljskoj – izjavila je za agenciju Sir Dorota Abdelmoula, glasnogovornica Svjetskoga dana mladih u Krakovu, dodajući: Samo je pokoji pojedinac izbrisao svoju predbilježbu, ali nije naveo razlog. Broje su se skupine prijavile za Svjetski dan mladih i uskoro će doći u Poljsku i u Krakov. Kako bi se dobila ulazna viza, treba imati pismenu preporuku svojega biskupa ili tajnika Biskupske konferencije. Mladi sudionici na Svjetskom danu mladih ne dolaze ovamo slučajno već potaknuti vjerom i zajedništvom – pojasnila je glasnogovornica.

Dobra suradnja između Organizacijskog odbora i poljskih vlasti

Među usvojenim odlukama, na temelju poljskoga zakona protiv terorizma, jest organizacija zračnog prijevoza u bolnice eventualnih ranjenika, ako ne bi bilo mjesta u Krakovu. Na sigurnost hodočasnika pazit će 10 tisuća policajaca iz krakovskoga područja, a iz drugih postaja više od tisuću vojnika. Među njima su i pirotehničari koji će pretražiti više od 240 hektara Kampusa milosrđa, gdje će biti tri rasvjetna stupa i velik broj električnih generatora.

Poljska vojska u službi mladih

Prema izjavama Mareka Pietrzaka, iz Glavnoga zapovjedništva poljskih oružanih snaga na raspolaganju, će biti dva medicinska helikoptera i dva zrakoplova C-295 s ekipama za intenzivnu njegu. Osim toga, vojska će osigurati šatore i pokrivače te deset kamiona-cisterna, svaka po deset tisuća litara pitke vode za hodočasnike. U upravljanu prometom tijekom Svjetskog dana mladih, civilnim će službenicima pomagati 360 vojnika; 200 vojnika će pomagati u dijeljenju hrane; 100 će ih izgraditi improvizirana skloništa za događaj, a 150 će pomagati policiji u drugim zadatcima.

Za nadziranje sigurnosti uključeni i psi

Na Svjetskom će danu mladih kao hodočasnici sudjelovati 750 poljskih i stranih vojnika. Više od 100 obučenih pasa pomagat će poljskoj policiji u nadziranju sigurnosti. Policija će pomoću pasa otkrivati moguće eksplozive u mjestima koja će posjetiti papa Franjo i mladi.

Izvor: radiovaitcan.va

Foto: cg.catholic.edu.au

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.