Vjera Crkva Nemojte se umoriti susretati Isusa
Crkva

Nemojte se umoriti susretati Isusa

Swiss Guard march after attending Pope Francis' Christmas blessing "urbi et orbi" (to the city and the world) from the central balcony of St. Peter's Basilica at the Vatican Dec. 25. (CNS photo/Paul Haring) See POPE-CHRISTMAS Dec. 25, 2014.

Papa Franjo primio je u audijenciju pripadnike Papinske švicarske garde te članove njihovih obitelji i prijatelje. U svom je govoru napomenuo da Švicarska garda svakodnevno obavlja dragocjenu službu za Petrova nasljednika, za Rimsku kuriju i Grad Državu Vatikan

Papa je u audijenciju primio pripadnike Švicarske garde. Podsjetivši na nemili događaj „pljačke Rima“ („Sacco di Roma“) iz 1527. godine za koji su odgovorne postrojbe rimsko-njemačkog cara Karla V. Habsburgovca, a tijekom kojeg su pripadnici Švicarske garde žrtvovali svoje živote braneći uzmak pape Klementa VII. u Anđeosku tvrđavu, Sveti je Otac napomenuo da sjećanje na taj junački čin njihovih predšasnika predstavlja poziv da pripadnici Garde ostvaruju karakteristične vrline: dosljedno življenje katoličke vjere; biti u prijateljstvu s Isusom i ljubiti Crkvu; radost i temeljitost u malenim i jednostavnim svakodnevnim zadaćama; njegovati hrabrost i strpljenje, velikodušnost i solidarnost sa svima. Papa im je kazao da su pozvani živjeti te vrline kako za vrijeme službe tako i izvan nje.

Potaknuo ih je također da se ne umore susretati Gospodina Isusa u zajedničkoj i osobnoj molitvi, u pozornom slušanju riječi Božje i revnom sudjelovanju na euharistiji jer je tajna djelotvornosti njihova rada stalno upućivanje na Krista. Papa Franjo je na kraju zahvalio pripadnicima Švicarske garde na njihovoj predanosti i služenju te im je zajamčio svoju molitvu.

Izvor: radiovatican.va

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.