Vjera Papa govori Najavljene teme za sljedeća tri Svjetska dana mladih
Papa govori Vjera

Najavljene teme za sljedeća tri Svjetska dana mladih

Dikasterij za laike, obitelj i život u današnjem je priopćenju za medije najavio teme za sljedeća tri Svjetska dana mladih. U priopćenju stoji kako je papa Franjo izabrao teme za „trogodišnje putovanje“, koje će svoj vrhunac imati na Svjetskom danu mladih u Panami 2019. godine. Svjetski dan mladih se slavi na razini biskupijâ svake godine na Cvjetnicu, dok se međunarodni susreti održavaju svake dvije do tri godine. Zadnji Svjetski susret mladih slavio se u srpnju ove godine u poljskom gradu Krakowu.

U središtu pažnje će na predstojećim susretima mladih biti Blažena Djevica Marija, a teme su uzete iz Evanđelja po Luki: 32. Svjetski dan mladih, 2017. godine, održat će se na temu „Velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo“ (Lk 1,49); 2018. godine o temi: „Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga“; a Svjetski dan mladih 2019. godine u Panami na temu: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi“ (Lk 1,38).

U priopćenju se također podsjeća na Papine riječi, koje je izrekao na ovogodišnjem Svjetskom danu mladih u Krakowu. Tada je pozvao mlade da imaju „sjećanje na prošlost, hrabrost za sadašnjost i da imaju nadu te budu nada za budućnost.“ Osim što će ove teme dati jasan marijanski prizvuk predstojećem trogodišnjem duhovnom putu, u isto vrijeme daju „sliku mladih na putu od prošlosti (2017.), preko sadašnjosti (2018.), do budućnosti (2019.)“, a ta slika je nadahnuta trima teologijskim vrlinama vjere, ljubavi i nade. Na kraju stoji kako je predloženi put u skladu s temom sljedeće biskupske sinode, koja glasi: Mladi, vjera i razlučivanje zvanja.

Izvor: radiovatican.va

Foto: catholicvoicesusa.org

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.