Vjera Crkva Nadbiskup Canterburya: ‘Živimo u svijetu koji ne razlikuje vrijednost i cijenu stvari’
Crkva Vjera

Nadbiskup Canterburya: ‘Živimo u svijetu koji ne razlikuje vrijednost i cijenu stvari’

Tijekom ekumenske molitve, nadbiskup Canterburya, Justin Welby, među ostalim je rekao da živimo u svijetu koji ne razlikuje vrijednost i cijenu stvari.

Pogledajmo oko sebe, poziva Welby, u Europi, i poslušajmo istinu Božje riječi. Najveće bogatstvo europske povijesti kulminiralo je u tragedijama dužništva i ropstva. Naše si ekonomije mogu dozvoliti velike izdatke, no sve stoji na temeljima od pijeska.

Mi smo nezadovoljni i očajni – u raspadu obitelji, u gladi i nejednakostima, posizanju za ekstremizmima. U strahu, ogorčenosti i bijesu, naše traženje postaje još očajnije u strahu od stranaca, ne znamo gdje pronaći hrabrost.

No, moramo slušati. Kako slušati Boga? Često putem glasa najnapuštenijih i najsiromašnijih. Jean Vanier, iz udruge Arka podsjeća nas da osobe sa teškim hendikepom govore snagom nade, odlučnošću i ljubavlju, onima koji misle da su snažni.

Pozvani smo na nadu. Nadati se da je milosrđe Božje u Kristu dovoljno. Taj poziv je potrebno uvijek obnavljati. Svakoga dana nas treba podsjećati na naše siromaštvo duha, kako bi bili žedni bogatstva Božjeg milosrđa, rekao je Welby.

Izvor: raiovatican.va

Foto: Catholic News Service

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.