Vjera Crkva Nadbiskup Canterburya: ‘Živimo u svijetu koji ne razlikuje vrijednost i cijenu stvari’
Crkva Vjera

Nadbiskup Canterburya: ‘Živimo u svijetu koji ne razlikuje vrijednost i cijenu stvari’

Tijekom ekumenske molitve, nadbiskup Canterburya, Justin Welby, među ostalim je rekao da živimo u svijetu koji ne razlikuje vrijednost i cijenu stvari.

Pogledajmo oko sebe, poziva Welby, u Europi, i poslušajmo istinu Božje riječi. Najveće bogatstvo europske povijesti kulminiralo je u tragedijama dužništva i ropstva. Naše si ekonomije mogu dozvoliti velike izdatke, no sve stoji na temeljima od pijeska.

Mi smo nezadovoljni i očajni – u raspadu obitelji, u gladi i nejednakostima, posizanju za ekstremizmima. U strahu, ogorčenosti i bijesu, naše traženje postaje još očajnije u strahu od stranaca, ne znamo gdje pronaći hrabrost.

No, moramo slušati. Kako slušati Boga? Često putem glasa najnapuštenijih i najsiromašnijih. Jean Vanier, iz udruge Arka podsjeća nas da osobe sa teškim hendikepom govore snagom nade, odlučnošću i ljubavlju, onima koji misle da su snažni.

Pozvani smo na nadu. Nadati se da je milosrđe Božje u Kristu dovoljno. Taj poziv je potrebno uvijek obnavljati. Svakoga dana nas treba podsjećati na naše siromaštvo duha, kako bi bili žedni bogatstva Božjeg milosrđa, rekao je Welby.

Izvor: raiovatican.va

Foto: Catholic News Service

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.