Vjera Meditacije Nada
Meditacije Vjera

Nada

Nada … Vjerovanje da ćemo uspjeti u nečemu. Da ćemo ostvariti svoje ciljeve. Da će ono što radimo ispasti dobro.

Zašto molimo? Zato što se nadamo da će naše molitve biti uslišane. Da nemamo vjere i pouzdanja u našeg Oca ne bismo ni tražili kada nam je nešto potrebno. Ali, s’ obzirom da imamo pouzdanja u Njegovo milosrđe, obraćamo Mu se molitvom za naše potrebe. I onda čekamo, s’ nadom i pouzdanjem da ćemo u pravom trenutku dobiti ono što smo tražili, da će nam molitve biti uslišane. Vjera nam omogućuje da se nadamo da će na kraju sve ispasti dobro. Vjerujemo da Bog brine o nama. Daje nam onoliko koliko nam je potrebno.

Pravi primjeri ljudi koji su gajili nadu i imali pouzdanja u Boga su Noa koji je u korablji čekao da prođe potop; Mojsije koji je izveo Izrael iz Egipta; Abraham kojem je u poznim godinama obećano veliko potomstvo.

I zato – molimo, imajmo vjere, pouzdanja u Oca našega. U njegovu milost i ljubav. Obećan nam je i vječni život, i tome se nadamo. To je ono čemu trebamo najviše težiti i boriti se – da dobrim životom zadobijemo vječni život.

„Ta znamo: onaj koji je uskrisio Gospodina Isusa i nas će s’ Isusom uskrisiti i zajedno s’ vama uza se postaviti“ (2. Kor 4, 14).

 

Jelena Pinter

Jelena Pinter

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.