Molitve Molitve na Svijećnicu
Molitve

Molitve na Svijećnicu

  1. Gospodine, malen u krilu svoje Majke, malen pod dragim pogledom tvoga Josipa, pogledaj na nas. Nosili smo djecu prikazati ih Ocu tvojemu, imali smo nade da će kad odrastu, prionuti uz Tebe Isuse. Učili smo ih molitvama, pobožnim pjesmama, primali su sakramente…Nisu nam sva djeca ostala u vjeri. Večeras posebno pogledaj na one među njima kojima je vjera podsmijeh i poruga. Onima što zalutaše, što Te napustiše. O, ljubljeno srce maloga Isusa, privini ih ljubavi svojoj, molimo Te. Plamen ljubavi srca Tvoje majke nek pobijedi plamen mržnje. Sveti Josipe, moli za nevjerne. Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.
  2. Gospodine, dok Te Tvoja sveta obitelj prikazuje u hramu, sjeti se svih koje nije imao tko prikazati, svih čija je mila duša još od najranijih dana djetinjstva bila prisiljena živjeti u nevjerničkom raspoloženju svojih roditelja, obasuta njihovom ravnodušnošću i nerazumijevanjem evanđelja. Teško se sam uzdići k Tebi. O, ljubljeno srce maloga Isusa, privini ih k ljubavi svojoj, molimo Te. Plamen ljubavi tvoje majke nek pobijedi plamen mržnje i otvori vrata njihove duše. Sveti Josipe, moli s nama za sve koji još nisu upoznali dragog Boga. Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.
  3. Gospodine, svatko od nas u obitelji ima nekoga tko ne vjeruje, tko je tako daleko od Kraljevstva Nebeskog. Uzimam u ruke tu osobu, blago i obazrivo donosim je večeras u Tvoj hram. Polažem je podno tvoga oltara i molim. O, ljubljeno srce maloga Isusa privini ih k svojoj ljubavi, svojoj blagosti i milosrđu, čvrsto vjerujemo da ih možeš obratiti i darovati im vjeru. Naša je nada golema. Od nade i vjere živimo. Plamen ljubavi srca tvoje Majke nek pobijedi plamen mržnje. Sveti Josipe, moli s nama Gospodina za obraćenje nevjernika u našim obiteljima. Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.
  4. Gospodine, donosimo ti danas u tvoj hram i onu osobu koja nas je u životu jako povrijedila. Zbilja jako. Prikazujemo je k Tebi, Gospodine. Donosim ga k Tebi poput brata, nosim je k Tebi  poput sestre. Molimo Tebe za nju. Želimo joj sve oprostiti ne zato što imamo snage za to,  već zato da večeras Tebe razveselimo. Ako mi Tebe molimo za obraćenje nevjernika, za milost prema onima što Te vrijeđaju svakoga  dana, i ja isto milosrđe i oproštenje želim pokloniti barem jednoj osobi koja je povrijedila mene. Prikazujem ti svoje opraštanje, Gospodine, za oproštenje mnogima. O, ljubljeno srce malog Isusa, sve im oprosti. Plamen ljubavi srca Tvoje majke nek pobijedi plamen mržnje. Sveti Josipe, moli s nama za snagu opraštanja. Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.
  5. Gospodine, danas na Svijećnicu na Dan posvećenog života, u Godini posvećenog života, molimo te da nas prosvijetliš, da se mi sami u potpunosti obratimo i svoj život posvetimo Kraljevstvu Nebeskom. Daj da i mi s Marijom na pozive Neba izgovorimo DA, da i mi svagda pitamo: “Učitelju gdje stanuješ?” Da i mi iskreno tebi uzviknemo:” Evo me!” Daj nam takvu dušu da sjajimo drugima poruku tvog evanđelja  da drugi u susretu s nama  spoznaju tebe, Gospodine. Molim te obrati nas svojim stazama, po tvojoj volji da koračamo. O ljubljeno srce malog Isusa privini nas svojoj ljubavi. Plamen ljubavi srca Tvoje majke nek pobijedi u nama svaki plamen mržnje. Sveti Josipe, moli Boga za nas. Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.
  6. Gospodine, od Tebe dolazi naš život i Tebi se svatko vraća. Molimo Te za sve naše pokojne koji trpe u čistilištu, prepoznavajući jasno u svjetlu tvoje ljubavi vlastitu nesreću i propuste zemaljskoga života. Očisti od svake krivice duše koje si pozvao s ovoga svijeta i u svojoj neograničenoj ljubavi primi ih u svoje kraljevstvo. Neka naše molitve i zagovori, strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju svih naših pokojnih s Tobom. Daruj svim dušama oproštenje za kojim su oduvijek čeznule. Sveti Josipe, moli za nas da poput tebe budemo primljeni u kuću Očevu. Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

Foto: pixabay.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.