Molitve Molitve svecima Molitva sv. Nikoli Taveliću
Molitve Molitve svecima

Molitva sv. Nikoli Taveliću

Sveti Nikola, ti si tolikim svojim štovateljima pritekao u pomoć u različitim potrebama i tako ih utješio i pomogao. Molim te da i meni pomogneš u mojoj potrebi i tako me utješiš i obraniš. Isprosi mi od Boga milost … ako je to na veću slavu Božju i spasenje moje duše.

Tko hoće da ide zamnom, neka se odreče samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka pođe zamnom.

  • Pravednik će cvasti kao palma.
  • Rasti će kao libanonski cedar.

Pomolimo se! Bože, Ti si svetoga Nikolu Tavelića proslavio revnošću za širenje vjere i palmom mučeništva. Daj da po njegovu zagovoru nadvladamo sve protivštine života i Kristovom strpljivošću stignemo k Tebi, jedinom pravom životu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za mladež

Sveti Nikola, ti si u cvijetu svoje mladosti očuvao čistoću svoje duše i srca te si sve svoje sile posvetio slavi Božjoj i dobru svoga bližnjega. Molim te, čuvaj našu mladež od pogibeljnih zabluda i pokvarenosti ovoga svijeta. Pomozi mladima da dobrim primjerom, molitvom i radom sudjeluju u širenju Kristova kraljevstva na zemlji. Amen.

Molitva za obitelj

Sveti Nikola, ti si u krilu plemenite, kršćanske obitelji primio pravi kršćanski odgoj i upoznao put istine koji vodi u vječni život. Molim te, isprosi našim obiteljima milost da u njima vlada živa vjera, vršenje Božjih zapovjedi, osobito međusobna ljubav i razumjevanje. Amen.

 

Izvor: SLAVA BOŽJA – katolički molitvenik i pjesmarica, Stjepan Beretić, Katolički institut za kulturu, povjest i duhovnost „Ivan Antunović“, Subotica, 2003.

Foto: vitrauxtar.net

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.