Vjera Moja pustinja
Vjera

Moja pustinja

Svakome od nas povremeno je potrebna pustinja. Mjesto gdje ćemo se osamiti, razmišljati, donijeti neke odluke, popraviti sebe, …

Potrebno nam je vrijeme da se sklonimo od ljudi. Od utjecaja nečije riječi, raznih savjeta. Vrijeme kada se oslanjamo na sebe i na Boga. Kada slušamo vlastito srce i um, razabiremo po srcu svoje želje, težnje, čežnje. Kada se iskristalizira i ispliva na površinu ono što nam je bitno.

U pustinji nema glasova drugih. Čujemo sopstveno disanje, ritam otkucaja srca, i Božji glas. Tada nam je prilika da Ga slušamo, da sa Njim razgovaramo, da uživamo u Njegovoj prisutnosti.

U pustinji su noći vedre, nebo bez oblaka, posuto zvijezdama. One su kao mali znaci nade, ohrabrenja, Ljubavi, pouzdanja. Ali dolazi i jutro. U pustinji su dani vreli, sunčani. A nama ljudima tako je teško ugoditi. Nikako da nam bude potaman. Sunce je jako, najjače, prži i   darežljivo dijeli sa nama svoje zrake, svoju toplinu. Vruće nam je … Znoj nas obliva, žedni smo, suvih usta, ispucalih usana, vrele glave, malaksalog tijela. Žudimo za vodom … Da, lako je kada  su noći vedre, svježe, sa blagim povetarcem. To je uglavnom vrijeme našeg počinka. A kada sa prvim sunčevim zracima treba ustati i krenuti u novi dan – sve nam smeta. Nedostaje nam pouzdanje u Njegovu providnost. Nedostaju nam jutra koja ćemo provesti s Njim, zajedno planirajući novi  dan, koračajući zajedno. Daleko od buke, ljudi, samo Ti i On.

Čovjek je usamljen i među ljudima. Pustinja je lijepa. Ona nam može biti mjesto duhovne obnove i razvoja. Sjedneš na pješčanu dinu. Ne vidiš ništa. Ne čuješ ništa. A ipak nešto zrači u tišini. Pustinju krasi to što se u njoj negdje skriva izvor. Uvijek će biti kušnji, ali uvijek ćemo pronaći i svoj Izvor.

Piše: Jelena Pinter

Photo: www.pixabay.com

Jelena Pinter

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.