Vjera Crkva MLADIFEST 2018: Svetom misom započeo 29. međunarodni molitveni susret mladih
Crkva

MLADIFEST 2018: Svetom misom započeo 29. međunarodni molitveni susret mladih

Međugorje je ovih dana u znaku mladih. U tijeku je, naime, 29. međunarodni molitveni susret mladih (Mladifest) koji se odvija pod geslom „Živjeti od Božje riječi“, Službeni početak susreta bio je u srijedu 1. kolovoza na vanjskom oltaru.

Svećenici su ušli u svečanoj procesiji uz pjesmu Hosana u izvedbi međunarodnog zbora i orkestra. U procesiji su bili apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i generalni definitor franjevačkog reda u Rimu fra Ivan Sesar.

Dobrodošlicu mladima zaželio je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Uslijedilo je predstavljanje mladih po državama. Mladi iz 72 zemlje svijeta su noseći zastave i ploče na kojima su bila ispisana imena država iz kojih dolaze, prošli ispred oltara i u tišini se naklonili oltaru.

Svečanu svetu misu je predslavio i propovijedao mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, uz koncelebraciju 472 svećenika. Nakon svete mise uslijedila je pobožnost Klanjanja pred Presvetim i blagoslov.

Sinoć je program otvorenja je preko live streaminga pratilo  975 700 gledatelja. Mladifest se simultano prevodi na 17 jezika. Program Festivala će i u idućim danima izravno prenositi Radiopostaja „Mir“ Međugorje.

Izvor: www.medjugorje.hr

Foto: Facebook – Radiopostaja MIR Međugorje

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.