Duhovno štivo Majka Terezija – Poziv na milosrđe
Duhovno štivo

Majka Terezija – Poziv na milosrđe

Ova jedinstvena knjiga o milosrđ u donosi duhovno blago sv. Majke Terezije, osvajajući srca čitatelja već od prvih stranica. U njoj nas ova velika žena našega doba uči kako živjeti milosrđ e u svakodnevici te imati sretno srce i ispunjen život.

U našemu dobu najveći primjer radosna i ispunjena života kao i znak Božjega milosr đa prema svima koji su u potrebi upravo je sv. Majka Terezija, a sada u knjizi pod naslovom Poziv na milosr đe: Srca za ljubav, ruke za služenje njezino duhovno bogatstvo i poruka bivaju dostupni svima.

Objavljena u Godini milosrđ a ova knjiga donosi zbirku do sada neobjavljenih tekstova sv. Majke Terezije, te ponizne i istodobno iznimne žene vjere čiji je utjecaj danas jednako snažan kao i za njezina života. Poziv na milosr đe donosi njezine silno duboke, a ujedno i jednostavne, pristupačne mudre misli o milosr đu i suosjećanju i o tomu kako živjeti djelatnu ljubav u svakodnevici čineći vlastiti život i život bližnjih bogatijim i ljepšim.

Tekstove za knjigu prikupio je i uredio Brian Kolodiejchuk, MC, postulator kauze za proglašenje svetom Majke Terezije, poznat i kao prire đivač dviju prethodnih knjiga Majke Terezije: Do đi, budi Moje svjetlo i Gdje je ljubav, ondje je i Bog.

U knjizi su sabrana i nikada do sada objavljena dirljiva svjedočanstva ljudi koji su bili bliski s Majkom Terezijom, a posebno je obogaćujuće što svako poglavlje završava kratkim promišljanjem i poticajima, kao i prijedlozima za provo đenje u život tih poticaja uz popratne molitve koje je Majka Terezija molila u svojim pobožnostima.

Knjiga Poziv na milosr đe divan je spomen na sv. Majku Tereziju, a ujedno i obogaćujući duhovni izvor za sve ljude.

Izvor: http://verbum.hr/knjige/majka-terezija-poziv-na-milosrde-6968/

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.