Ostalo Lazar iz Betanije
Ostalo

Lazar iz Betanije

Sv. Lazar (skraćeno od Eleazar, a znači »Bog je spasio«) – Isusov je prijatelj iz Betanije, brat Marte i Marije. U Evanđelju sv. Ivana (Iv 11) se pripovijeda kako ga je Gospodin Isus uskrisio nakon boravka četiri dana u grobu. Taj je događaj podijelio Židove: jedni su u Isusa povjerovali, a drugi su se pridružili farizejima i namjeravali ga pogubiti, a i Lazara s njime. O daljnjem životu Lazarovu govore legende kako je sa sestrama Martom i Marijom dospio u Južnu Galiju te da je postao prvim biskupom Massilie, (danas Marseilles). U Betaniji se od 4. stoljeća pokazuje grob i crkva na tom mjestu, gdje je Lazara Isus uskrisio.

Bijaše neki bolesnik, Lazar iz Betanije, iz sela Marije i sestre joj Marte. Marija bijaše ono pomazala Gospodina pomašću i otrla mu noge svojom kosom. Njezin dakle brat Lazar bijaše bolestan. Sestre stoga poručiše Isusu: »Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je.« Čuvši to, Isus reče: »Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji. Lazar, prijatelj naš, spava, no idem probuditi ga.« Rekoše mu učenici: »Gospodine, ako spava, ozdravit će.« No Isus to reče o njegovoj smrti, a oni pomisliše da govori o spavanju, o snu. Tada im Isus reče posve otvoreno: »Lazar je umro. Ja se radujem što ne bijah ondje, i to poradi vas – da uzvjerujete. Nego pođimo k njemu!« (Iv 11, 1-4. 11-15)

Preuzeto: http://sites/svjetlo-vjere.com/files.laudato.hr

Photo: http://1680x1050pozadine-za-desktop.blogspot.com

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.