Duhovno štivo Kralj s jednim okom i jednom nogom
Duhovno štivo

Kralj s jednim okom i jednom nogom

Jednom davno, živio je kralj koji je imao jedno oko i jednu nogu…

Silno se trudio nadoknaditi svoje nedostatke – pa je bio nadaleko poznat kao vrijedan i plemenit vladar.

Jednog dana odlučio je zatražiti da ga naslika neki od velikih slikara u kraljevstvu. Međutim, nitko se nije usudio primiti toga posla, kako ga slikom ne bi ožalostili…

Konačno, kraljevi dvorani uspjeli su nagovoriti jednog slikara da naslika portret kralja.

Bila je to izuzetna slika koja je iznenadila sve na dvoru. Naime, slikar je naslikao kralja u lovu, kako puškom nišani u jelena. Ciljao je s jednim okom zatvorenim i klečao s jednom nogom “savijenom”!

Zašto i mi ne bismo mogli “slikati” tako svoje bližnje; ističući prije svega njihove pozitivne osobine, i ne žaleći ih zbog njihovih nedostataka?

Prema priči nepoznatog autora

Izvor: bitno.net

Foto: wikipedia.org

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.