Vjera Papa govori Korištenje Božjeg imena da se opravda terorizam je bogohuljenje
Papa govori Vjera

Korištenje Božjeg imena da se opravda terorizam je bogohuljenje

Papa Franjo je nakon današnje molitve Angelusa izrazio bol zbog nedavnih terorističkih napada u Parizu. Francuskome predsjedniku i svim građanima je prenio svoju bratsku sućut, a osobito je iskazao blizinu ranjenim osobama i obiteljima koje su izgubile svoje voljene.

Takvo nas barbarstvo ostavlja preneražene i pitamo se kako ljudsko srce može smisliti i ostvariti tako užasne čine, koji su potresli ne samo Francusku, nego i čitav svijet. Pred takvim nepodnošljivim djelima, ne može se ne osuditi ta neizreciva pogrda ljudskog dostojanstva. Želim snažno potvrditi da put nasilja ne rješava probleme čovječanstva i da je korištenje Božjeg imena da bi se taj put opravdao, bogohuljenje – ustvrdio je Sveti Otac.

Pozivam vas da se sa mnom ujedinite molitvi: povjeravamo Božjem milosrđu sve bespomoćne žrtve ove tragedije; Neka Djevica Marija, Majka milosrđa, u srcima svih ljudi potakne mudrost i miroljubivost. Molimo ju da štiti i bdije nad dragim francuskim narodom, nad Europom i čitavim svijetom – rekao je Papa, pozivajući okupljene na kratku molitvu u tišini, izmolivši zatim s njima Zdravomariju.

Također je podsjetio da je jučer u Três Pontas, u Brazilu, blaženim proglašen don Francisco de Pula Victor, brazilski svećenik afričkog podrijetla, sin ropkinje. Bio je velikodušan župnik revan u katehezi i dijeljenju sakramenata, odlikujući se prije svega svojom velikom poniznošću. Neka njegovo izvanredno svjedočanstvo bude primjer za tolike svećenike, koji su pozvani biti ponizni službenici Božjega naroda – rekao je na kraju papa Franjo.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: AFP

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.