Vjera Crkva KONGRES BOGOSLOVA CRKVE U HRVATA
Crkva Vjera

KONGRES BOGOSLOVA CRKVE U HRVATA

Kongres bogoslova hrvatskog govornog područja održan je u Porečko-pulskoj biskupiji od 29. travnja do 1. svibnja.  Na susretu se okupilo oko 350 bogoslova sa svojim poglavarima.

Prvi dan susreta započeo je svečenom procesijom kroz ulice grada Poreča i Euharistijskim slavljem koje je u Eufrazijevoj bazilici slavio porečko-pulski biskup mons. Dražen Kutleša.  Nakon Euharistijskog slavlja uslijedio je objed u neokatekumenskom sjemeništu Redemptoris Mater u Puli.

U popodnevnom programu bile su ponuđene sportske igre i mogućnost upoznavanja neokatekumenskog puta. Ekipa karmelskih bogoslova osvojila je prvo mjesto u košarkaškom natjecanju. Dan smo zaključili Večernjom molitvom Crkve u pulskoj katedrali i prigodnim druženjem.

Drugi dan susreta bio je vezan uz župnu zajednicu u kojoj smo bili smješteni. Naš magistar o. Dario slavio je Euharistiju, a asistirali su mu karmelski bogoslovi.

Na povratku smo hodočastili u svetište Majke Božje na Trsatu i pod okriljem nebeske Majke započeli ovaj marijanski mjesec.

Zahvalni smo Gospodinu koji nam je omogućio radost ovog susreta i molimo da blagoslovi sve obitelji koje su nas vrlo srdačno ugostile u svojim domovima.

Preuzeto: www.karmel.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.