Vjera Crkva KONGRES BOGOSLOVA CRKVE U HRVATA
Crkva Vjera

KONGRES BOGOSLOVA CRKVE U HRVATA

Kongres bogoslova hrvatskog govornog područja održan je u Porečko-pulskoj biskupiji od 29. travnja do 1. svibnja.  Na susretu se okupilo oko 350 bogoslova sa svojim poglavarima.

Prvi dan susreta započeo je svečenom procesijom kroz ulice grada Poreča i Euharistijskim slavljem koje je u Eufrazijevoj bazilici slavio porečko-pulski biskup mons. Dražen Kutleša.  Nakon Euharistijskog slavlja uslijedio je objed u neokatekumenskom sjemeništu Redemptoris Mater u Puli.

U popodnevnom programu bile su ponuđene sportske igre i mogućnost upoznavanja neokatekumenskog puta. Ekipa karmelskih bogoslova osvojila je prvo mjesto u košarkaškom natjecanju. Dan smo zaključili Večernjom molitvom Crkve u pulskoj katedrali i prigodnim druženjem.

Drugi dan susreta bio je vezan uz župnu zajednicu u kojoj smo bili smješteni. Naš magistar o. Dario slavio je Euharistiju, a asistirali su mu karmelski bogoslovi.

Na povratku smo hodočastili u svetište Majke Božje na Trsatu i pod okriljem nebeske Majke započeli ovaj marijanski mjesec.

Zahvalni smo Gospodinu koji nam je omogućio radost ovog susreta i molimo da blagoslovi sve obitelji koje su nas vrlo srdačno ugostile u svojim domovima.

Preuzeto: www.karmel.hr

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.