Vjera Crkva Kardinal Tagle uputio viedoporuku mladima koji idu na Svjetski dan mladih
Crkva Vjera

Kardinal Tagle uputio viedoporuku mladima koji idu na Svjetski dan mladih

Potrebno je da se snaga, odanost i polet mladih pretvori u ljubav koja služi preobrazbi čovječanstva – ustvrdio je kardinal Luis Antonio Tagle, predsjednik Međunarodnog caritasa, u videoporuci upućenoj mladima koji se pripremaju na put u Krakov, na Svjetski dana mladih, a koji će 28. lipnja dočekati papu Franju. Kardinal Tagle će, zajedno s predstavnicima Caritasa iz sedam raznih regija, među njima Libanon i Irak, 27. lipnja sresti mlade iz cijeloga svijeta.

Osvrnuvši se na prisutnost Međunarodnoga caritasa na Svjetskom danu mladeži, otac Marian Subocz, ravnatelj Poljskoga caritasa, istaknuo je kako je u Krakovu blagdan milosrđa Svjetski dan mladih s papom Franjom. Upravo smo u Godini milosrđa i stoga nazočnost Caritasa smatram vrlo važnom. Ovi će mladi, koji dolaze u razne poljske biskupije, moći vidjeti kako rade biskupijski i župni caritasi i što su sve učinili. Osim toga, mislim da je važno to što će se predsjednik Međunarodnoga caritasa, kardinal Tagle, moći susresti s mladima iz raznih država. Na Svjetskom danu mladih svjedočit će dobrovoljci iz mnogih država, s raznih kontinenata. Gdje su mladi, tu je veselje, tu je uvijek i milosrđe – ustvrdio je otac Subocz.

Na upit što Caritas može podariti mladima, rekao je kako će mladi prije svega kao darove Caritasa imati svjedočanstva dragovoljaca, koja će biti nadahnuće mnogima koji se još ne bave karitativnim radom, a to će jamačno ojačati zajedništvo i solidarnost s potrebitim osobama. Mladi svojim milodarima mogu pomoći Svetom Ocu da nabavi pokretnu kliniku za izbjeglice u Libanonu i Siriji. Plodovi će u prvom  redu biti duhovni, odnosno porast će vjera i raspoloživost prema drugima. Mislim da je najvažnije to što će mladi od drugih moći naučiti vrlo lijepe stvari – zaključio je otac Subocz.

Izvor: radiovatican.va

Foto: www.catholictv.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.