Vjera Crkva Kardinal Saraiva Martins o aktualnosti poruke Gospe fatimske
Crkva Vjera

Kardinal Saraiva Martins o aktualnosti poruke Gospe fatimske

Papu će na hodočašću u Fatimu, 12. i 13. svibnja, pratiti i kardinal José Saraiva Martins, bivši pročelnik Zbora za proglašenje svetih. Taj je portugalski kardinal bio Papin predstavnik na mariološkom kongresu održanom u rujnu u svetištu u Fatimi, u prigodi 100. obljetnice Gospinih ukazanja, i upravo je objavio knjigu naslovljenu „Fatimski događaj“.

Govoreći za našu radijsku postaju o aktualnosti poruke Fatimske Gospe, kardinal je istaknuo da je za današnje društvo ona krajnje aktualna, jer ono što je Gospa kazala malim pastirima nužno je potrebno današnjem čovjeku. Primjerice, – dodao je kardinal – Fatimska se poruka može svesti na tri ili četiri bitna poglavlja, a prvo se odnosi na vjeru. Ono je poziv na obnovu vjere, jer se jedan od problemâ suvremenoga društva odnosi upravo na vjeru; stoga je izuzetno aktualan taj Gospin poziv.

Drugo je poglavlje obraćenje – napomenuo je kardinal. Gospa je potaknula male pastire na obraćenje Bogu i braći. To su dvije nerazdvojive stvari. Ako je današnjem čovjeku, današnjem društvu nešto potrebno, to je upravo blizina braće neovisno o religiji, kulturi, podrijetlu, ili načinu života. Svi smo mi braća, djeca istoga Oca. Čovjeku je potreban osjećaj da smo svi kao jedna obitelj – istaknuo je kardinal Saraiva Martins.

Izvor: radiovatican.va

Foto: www.worldfatima.com

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.