Vjera Crkva Kardinal Parolin: Fatimska se poruka vrti oko srži kršćanstva – uskrsnuća Isusa Krista
Crkva Vjera

Kardinal Parolin: Fatimska se poruka vrti oko srži kršćanstva – uskrsnuća Isusa Krista

Fatimska se poruka vrti oko srži kršćanstva, a ne oko tajni i špekulacijā – kazao je Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, u intervjuu za našu radijsku postaju uoči Papina posjeta Fatimi. Špekulacije o takozvanim trima fatimskim tajnama smatra beskorisnima. Što nam je Fatima htjela poručiti, rekla nam je otvoreno i jasno – napomenuo je kardinal. A njezina poruka odgovara onomu što predstavlja srž kršćanstva: Isus je uskrsnuo, on je živ, on je Gospodar povijesti.

Djevica se nije ukazala bogatima ili moćnicima ili utjecajnim ljudima, nego djeci, onima koje Papa naziva ‘odbačenima’, posljednjima našeg društva – istaknuo je kardinal Parolin. Slično vrijedi i za sadržaj poruke koja je 1917. godine krenula protiv prevladavajuće struje. Bilo je to vrijeme rata i mnogo se govorilo o mržnji, odmazdi, neprijateljima, ‘besmislenom ubijanju’, kako je to govorio papa Benedikt XV. – kazao je kardinal – Majka Božja naprotiv govori o ljubavi, opraštanju, spremnosti žrtvovati sama sebe i ponuditi sama sebe kao dar za druge. To potpuno preokreće prevladavajuće društvene vrijednosti ili protuvrijednosti.

Rekao bih da je riječ o dvjema vrlo značajnim naznakama kako za Portugal tako i za čitav svijet: sposobnost započinjanja od posljednjih, vrjednovati njih i sposobnost življenja autentičnih vrijednosti koje također mogu biti temelj mirnog i bratskog suživota unutar svake zemlje i među zemljama – kazao je kardinal Parolin, istaknuvši na kraju da su svetišta poput bolnica duha, mjesta duhovnog rasta i ona nam očituju da Bogu ništa nije nemoguće.

Izvor: radiovatican.va

Foto: cath.ch

 

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.