Vjera Crkva Kardinal Parolin: Fatimska se poruka vrti oko srži kršćanstva – uskrsnuća Isusa Krista
Crkva Vjera

Kardinal Parolin: Fatimska se poruka vrti oko srži kršćanstva – uskrsnuća Isusa Krista

Fatimska se poruka vrti oko srži kršćanstva, a ne oko tajni i špekulacijā – kazao je Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, u intervjuu za našu radijsku postaju uoči Papina posjeta Fatimi. Špekulacije o takozvanim trima fatimskim tajnama smatra beskorisnima. Što nam je Fatima htjela poručiti, rekla nam je otvoreno i jasno – napomenuo je kardinal. A njezina poruka odgovara onomu što predstavlja srž kršćanstva: Isus je uskrsnuo, on je živ, on je Gospodar povijesti.

Djevica se nije ukazala bogatima ili moćnicima ili utjecajnim ljudima, nego djeci, onima koje Papa naziva ‘odbačenima’, posljednjima našeg društva – istaknuo je kardinal Parolin. Slično vrijedi i za sadržaj poruke koja je 1917. godine krenula protiv prevladavajuće struje. Bilo je to vrijeme rata i mnogo se govorilo o mržnji, odmazdi, neprijateljima, ‘besmislenom ubijanju’, kako je to govorio papa Benedikt XV. – kazao je kardinal – Majka Božja naprotiv govori o ljubavi, opraštanju, spremnosti žrtvovati sama sebe i ponuditi sama sebe kao dar za druge. To potpuno preokreće prevladavajuće društvene vrijednosti ili protuvrijednosti.

Rekao bih da je riječ o dvjema vrlo značajnim naznakama kako za Portugal tako i za čitav svijet: sposobnost započinjanja od posljednjih, vrjednovati njih i sposobnost življenja autentičnih vrijednosti koje također mogu biti temelj mirnog i bratskog suživota unutar svake zemlje i među zemljama – kazao je kardinal Parolin, istaknuvši na kraju da su svetišta poput bolnica duha, mjesta duhovnog rasta i ona nam očituju da Bogu ništa nije nemoguće.

Izvor: radiovatican.va

Foto: cath.ch

 

Tagovi

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.