Vjera Crkva Kardinal O’Malley o zaštiti djece: Potrebna nam je pomoć laika
Crkva

Kardinal O’Malley o zaštiti djece: Potrebna nam je pomoć laika

Foto: CatholicTV

Potrebno je neposredno djelovanje jer vrijeme istječe – upozorio je u video-poruci kardinal Sean O’Malley, predsjednik Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, komentirajući izvještaj Velikog sudskog vijeća Pennsylvanije

Kardinal Sean O’Malley, nadbiskup dijeceze Boston i predsjednik Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, objavio je video-poruku na internetskoj stranici nadbiskupije Boston reagirajući tako na izvještaj Velikog sudskog vijeća Pennsylvanije o spolnom zlostavljanju maloljetnika od strane članova Katoličke Crkve. Video je na internetsku stranicu postavljen u subotu, 18. kolovoza, dva dana prije nego što je objavljeno Papino pismo čitavom Božjem narodu o krizi svećeničkog zlostavljanja u Crkvi.

Kardinal O’Malley u svojoj je poruci napomenuo da nema riječi kojima bi se opisala sadašnja situacija u Crkvi u Sjedinjenim Američkim Državama. Istaknuo je da su srca ispunjena dubokom boli dok ponovno slušamo o strašnim iskustvima koja su doživjele žrtve zlostavljanja. Posramljeni smo zbog tih nečuvenih propusta da zaštitimo djecu i najranjivije te potvrđujemo našu predanost kako više nećemo dopustiti da se takvi propusti ikad više dogode – poručio je bostonski nadbiskup.

Odgovornost crkvenog vodstva

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.