Vjera Crkva Kardinal O’Malley o zaštiti djece: Potrebna nam je pomoć laika
Crkva

Kardinal O’Malley o zaštiti djece: Potrebna nam je pomoć laika

Foto: CatholicTV

Potrebno je neposredno djelovanje jer vrijeme istječe – upozorio je u video-poruci kardinal Sean O’Malley, predsjednik Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, komentirajući izvještaj Velikog sudskog vijeća Pennsylvanije

Kardinal Sean O’Malley, nadbiskup dijeceze Boston i predsjednik Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, objavio je video-poruku na internetskoj stranici nadbiskupije Boston reagirajući tako na izvještaj Velikog sudskog vijeća Pennsylvanije o spolnom zlostavljanju maloljetnika od strane članova Katoličke Crkve. Video je na internetsku stranicu postavljen u subotu, 18. kolovoza, dva dana prije nego što je objavljeno Papino pismo čitavom Božjem narodu o krizi svećeničkog zlostavljanja u Crkvi.

Kardinal O’Malley u svojoj je poruci napomenuo da nema riječi kojima bi se opisala sadašnja situacija u Crkvi u Sjedinjenim Američkim Državama. Istaknuo je da su srca ispunjena dubokom boli dok ponovno slušamo o strašnim iskustvima koja su doživjele žrtve zlostavljanja. Posramljeni smo zbog tih nečuvenih propusta da zaštitimo djecu i najranjivije te potvrđujemo našu predanost kako više nećemo dopustiti da se takvi propusti ikad više dogode – poručio je bostonski nadbiskup.

Odgovornost crkvenog vodstva