Vjera Papa govori Kardinal Koch: Papa je bio vrlo zadovoljan u Švedskoj
Papa govori Vjera

Kardinal Koch: Papa je bio vrlo zadovoljan u Švedskoj

Na značenje Papina putovanja u Švedsku, u prigodi 500. obljetnice reformacije, kardinal Kurt Koch, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana, osvrnuo se u razgovoru za našu radiopostaju.

Ekumenizam je u srcu Svetoga Oca. Papa želi promicati jedinstvo među kršćanima, jer j je ono vrlo važno. Stoga sam mu zahvalan što je odgovorio na luteranski poziv da dođe u Švedsku, na komemoraciju 500. godišnjice reformacije. Vidjelo se da je papa Franjo bio vrlo zadovoljan. Sve je vrlo pomno slušao, osobito svjedočanstva osoba iz raznih krajeva svijeta. Njegov je odgovor bio vrlo jasan, hrabrio je da se ide naprijed, da se ne treba bojati, te da se smogne snage za učinkovito sučeljavanje sa sadašnjim izazovima – istaknuo je kardinal Koch.

O ovom povijesnom danu pape Franje s luteranima Greg Burke, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, rekao je: Bio je vrlo lijep dan, vrlo naporan, ali zaista lijep. Mislim da nije moglo biti ljepše. Papa je ostao vjeran napisanom govoru, ali je u jednom trenutku, poslije podne, govorio o „revoluciji nježnosti“. Vidjelo se da su te riječi dirnule ljude… Ljudi iz raznih dijelova svijeta iznosili su svoja svjedočanstva. Njega je dirnuo govor jedne gospođe koja je govorila o „ludosti“, a Papa je uzvratio: „Da, to je ludost onih koji ljube Isusa Krista“ – kazao je ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Izvor: radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.