Vjera Crkva Kardinal Gracias: Kako živjeti Jubilej milosrđa
Crkva Vjera

Kardinal Gracias: Kako živjeti Jubilej milosrđa

U Indiji valja izvršiti “revoluciju milosrđa”, i to zahvaljujući svakodnevnim djelima vjernikâ, zahvaljujući posebnim ‘izaslanicima milosrđa’, zahvaljujući zagrljaju suosjećanja s ljudima koje je život ranio, sa siromašnima i onima koji trpe. U tom se duhu Crkva u Indiji priprema za Godinu milosrđa – objasnio je kardinal Oswald Gracias.

Ovu jubilejsku godinu želimo živjeti u svjetlu Gospodinovih riječi: ‘Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan’ – istaknuo je kardinal u pismu poslanom svim biskupijama. Sveta godina milosrđa poticaj je za Crkvu da se preoblikuje kao tijelo oprosta i milosrdne ljubavi, a ne suda ili osude – primijetio je predsjednik Indijske biskupske konferencije. Upućujući pak na smjernice koje će katolička zajednica u Indiji slijediti kako bi proslavila i proživjela to ‘posebno vrijeme’, kardinal je Gracias, – kako prenosi agencija Fides – podsjećajući na tjelesna i duhovna djela milosrđa, pozvao sve vjernike da svakoga dana učine neko malo milosrdno djelo, što će dovesti do revolucije milosrđa u Indiji.

Neka svi članovi Crkve, biskupi, svećenici, redovnici, časne sestre, katehisti i laici, znaju biti ‘misionari milosrđa’ – poželio je kardinal. Tijekom te će godine, naime, indijski vjernici nastojati što više širiti poruku milosrđa, također i putem posebne web stranice na kojoj će izvještavati o događajima, razmjenjivati informacije, dokumentarne filmove, programe i pothvate biskupijâ i lokalnih zajednica.

Izvor: radiovatican.va

Foto: wikimedia.org

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.