Vjera Crkva Kardinal Gracias: Kako živjeti Jubilej milosrđa
Crkva Vjera

Kardinal Gracias: Kako živjeti Jubilej milosrđa

U Indiji valja izvršiti “revoluciju milosrđa”, i to zahvaljujući svakodnevnim djelima vjernikâ, zahvaljujući posebnim ‘izaslanicima milosrđa’, zahvaljujući zagrljaju suosjećanja s ljudima koje je život ranio, sa siromašnima i onima koji trpe. U tom se duhu Crkva u Indiji priprema za Godinu milosrđa – objasnio je kardinal Oswald Gracias.

Ovu jubilejsku godinu želimo živjeti u svjetlu Gospodinovih riječi: ‘Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan’ – istaknuo je kardinal u pismu poslanom svim biskupijama. Sveta godina milosrđa poticaj je za Crkvu da se preoblikuje kao tijelo oprosta i milosrdne ljubavi, a ne suda ili osude – primijetio je predsjednik Indijske biskupske konferencije. Upućujući pak na smjernice koje će katolička zajednica u Indiji slijediti kako bi proslavila i proživjela to ‘posebno vrijeme’, kardinal je Gracias, – kako prenosi agencija Fides – podsjećajući na tjelesna i duhovna djela milosrđa, pozvao sve vjernike da svakoga dana učine neko malo milosrdno djelo, što će dovesti do revolucije milosrđa u Indiji.

Neka svi članovi Crkve, biskupi, svećenici, redovnici, časne sestre, katehisti i laici, znaju biti ‘misionari milosrđa’ – poželio je kardinal. Tijekom te će godine, naime, indijski vjernici nastojati što više širiti poruku milosrđa, također i putem posebne web stranice na kojoj će izvještavati o događajima, razmjenjivati informacije, dokumentarne filmove, programe i pothvate biskupijâ i lokalnih zajednica.

Izvor: radiovatican.va

Foto: wikimedia.org

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.