Obitelj Kardinal Bagnasco: Na Sinodi podrobna rasprava o obitelji
Obitelj

Kardinal Bagnasco: Na Sinodi podrobna rasprava o obitelji

Na Svjetskom susretu obitelji u Philadephiji sudjelovao je i kardinal Angelo Bagnasco, predsjednik Talijanske biskupske konferencije, koji se osvrnuo na skoru Biskupsku sinodu o obitelji, u Vatikanu od 4.do 25. listopada.

Uvjeren sam da će Sinoda, kao i prošle godine, za biskupe iz čitavoga svijeta biti trenutak milosti i velikoga zajedništva oko Svetoga Oca. Papa je i prošli put poticao da se o obitelji slobodno raspravlja, jer početno se polazište obiteljske krize, što je Sveti Otac i spomenuo u Philadelphiji, odnosi na teškoću stvaranja trajnoga odnosa i na strah od konačnih odluka, te slijedom toga na izbjegavanje sklapanja braka – primijetio je kardinal Bagnasco.

Činjenica je da postoji težnja da se ljubav shvati kao isključivo osobno zadovoljstvo, a ne kao svakodnevno i zajedničko ostvarenje. Papa želi da se suočimo sa stvarnim stanjem i pronađemo najbolja rješenja. Mnogi su odgovori već ponuđeni, treba ih još više usavršiti: priprema za brak, skupine potpore obiteljima i obiteljskoj politici… A možda se pronađu i još neki odgovori – zaključio je kardinal Bagnasco.

Izvor: www.radiovatican.va

Uredio: Nikola Knezi

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.