Vjera Crkva Izviđači iz Slovenije u poseti nadbiskupu Hočevaru
Crkva

Izviđači iz Slovenije u poseti nadbiskupu Hočevaru

Ovogodišnja jubilarna 10. smotra Saveza izviđača Srbije u Beogradu, održana od 27. jula do 5. avgusta na Adi Ciganliji pod motom »Izviđaštvo za sve«, okupila je više od 800 izviđača iz preko 15 zemalja regiona i sveta. Promocija mladosti, zdravog načina života i zajedništva s prirodom, kroz upoznavanje istorije i kulture Srbije, kao i njenih religijskih različitosti i zajedništva, bio je cilj ovogodišnjeg susreta izviđača u Beogradu.

Svečanosti otvaranja smotre na Kalemegdanu prisustvovao je i beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar i tom prilikom se upoznao s radom organizacije i planovima za ovogodišnju smotru.

Osmog dana smotre u Ordinarijatu je upriličen je i prijem za izviđače iz Zveze tabornikov Slovenije koji su, kao gosti Saveza izviđača Čukarice, sudelovali u ovogodišnjoj smotri. To je bila prilika da preuzvišenog oca nadbiskupa bliže upoznaju sa svojim aktivnostima i ostvarenoj saradnji izviđača Srbije i Slovenije, kao i da saznaju nešto više o delovanju Beogradske nadbiskupije i njenoj istoriji. Gotovo dvosatno druženje, upoznavanje i razmena iskustava završeni su zajedničkim fotografisanjem i željom da se do kraja susreta u Beogradu svi učesnici lepo osećaju, neprestano šireći prijateljstvo za budućnost.

Izvor: http://kc.org.rs (kmc)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.