Vjera Crkva Izviđači iz Slovenije u poseti nadbiskupu Hočevaru
Crkva

Izviđači iz Slovenije u poseti nadbiskupu Hočevaru

Ovogodišnja jubilarna 10. smotra Saveza izviđača Srbije u Beogradu, održana od 27. jula do 5. avgusta na Adi Ciganliji pod motom »Izviđaštvo za sve«, okupila je više od 800 izviđača iz preko 15 zemalja regiona i sveta. Promocija mladosti, zdravog načina života i zajedništva s prirodom, kroz upoznavanje istorije i kulture Srbije, kao i njenih religijskih različitosti i zajedništva, bio je cilj ovogodišnjeg susreta izviđača u Beogradu.

Svečanosti otvaranja smotre na Kalemegdanu prisustvovao je i beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar i tom prilikom se upoznao s radom organizacije i planovima za ovogodišnju smotru.

Osmog dana smotre u Ordinarijatu je upriličen je i prijem za izviđače iz Zveze tabornikov Slovenije koji su, kao gosti Saveza izviđača Čukarice, sudelovali u ovogodišnjoj smotri. To je bila prilika da preuzvišenog oca nadbiskupa bliže upoznaju sa svojim aktivnostima i ostvarenoj saradnji izviđača Srbije i Slovenije, kao i da saznaju nešto više o delovanju Beogradske nadbiskupije i njenoj istoriji. Gotovo dvosatno druženje, upoznavanje i razmena iskustava završeni su zajedničkim fotografisanjem i željom da se do kraja susreta u Beogradu svi učesnici lepo osećaju, neprestano šireći prijateljstvo za budućnost.

Izvor: http://kc.org.rs (kmc)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.