Intervju Ispovijest mladog radijskog voditelja
Intervju

Ispovijest mladog radijskog voditelja

Dragi mladi, u „Zvoniku“ vam predstavljamo mlade koji šire Radosnu vijest Isusa Krista na različite načine. Ovoga puta odlučili smo upoznati vas s jednom od emisija za mlade koja se emitira na valovima Radija Marije. Od samog osnutka te radijske stanice, emisija za mlade nije prestajala. U njoj su mladi svjedočili svoju vjeru, poticali svoje vršnjake da slijede put Isusov, da se aktivno uključe u svoje župske zajednice. Osim u toj emisiji, to rade i u emisiji novosadskog studija istoga radija. Urednik je emisije novosadskog studija Kasandra Kričković, a subotičkog Matiša Dulić.

Bilo nam je drago kada smo posjetili prostorije Radija Marije u Subotici i sudjelovali u jednoj od emisija za mlade koju uređuje i vodi Matiša Dulić.

Upoznajmo Matišu Dulića

  • M.DULIĆ: Zovem se Matiša Dulić. Rođen sam 24. Rujna 1994. Godine. Odgojen sam u tradicionalnoj, koliko-toliko praktičnoj katoličkoj obitelji koju čine tata Ivan, mama Vera, zatim starija sestra Klara, mlađa sestra Ana i mlađi brat Krunoslav. Pripadam Župi svetog Josipa Radnika u Đurđinu. Nakon završetka Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Đurđinu upisujem srednju Poljoprivrednu školu (smjer poljoprivredni tehničar) u Bačkoj Topoli. Ondje, četiri godine nakon što sam završio srednju školu, upisujem i osnovne akademske studije na Fakultetu za biofarming čiji sam student završne godine. Pored očitog zanimanja za poljoprivredu, volim se baviti i uvijek iznova upoznavati vlastitu konfesiju. Također, u slobodno vrijeme rado gledam filmove i čitam knjige.

Kako je došla ideja o uređivanju i vođenju emisije za mlade?

  • M.DULIĆ: Ideja je došla stjecajem okolnosti. Naime, prvotno sam bio jedan od animatora. Trudili smo se svakome od nas dati neko zaduženje. Bili smo svuda i nastojali smo svašta pokriti. Usputno je došla i ideja ponovnog pokretanja emisije za mlade. Mene su pitali bi li se htio baviti, pristao sam i sada sam tu gdje jesam.

Kakvim se temama baviš i kako ih biraš?Ž

  • M.DULIĆ: Bavimo se uglavnom temama kršćanske tematike, no trudim se da te teme nekako budu aktualne i za današnju mladež.

Stižeš li sve sam pripremiti i jesu li ti potrebni suradnici?

  • M.DULIĆ: Ponekad se dogodi da, uz emisiju, imam i mnogo drugih obveza pa se to, naravno, odrazi na kvalitetu pripreme same emisije, ali zasada sve stižem sam pripremiti. Što se suradnika tiče, naravno da su uvijek potrebni i to bi provjereno bio boljitak; ne samo za emisiju za mlade nego i općenito za Radio Mariju u Subotici.

Imaš li neku anegdotu sa snimanja emisije s gostima?

  • M.DULIĆ: Naravno, ima ih mnogo, a uglavnom su to neke anegdote poput lapsusa prilikom izgovaranja ili čitanja nekih riječi, kako od strane gostiju tako i od samoga voditelja.

Imaš li možda neki uzor u bavljenju katoličkim medijima?

  • M.DULIĆ: Nemam neki poseban uzor i mislim da sve nadahnuće dolazi od Gospodina. Ipak, nešto što povremeno pratim i svakako je za preporuku kao svijetli primjer katoličkih medija za mlade jest „Božanstvena komedija“’. Pri tome, naravno, ne mislim na Danteovo književno djelo nego na TV-emisiju koju možete pratiti putem internetske stranice laudato.tv.

Možeš li zamisliti da radiš TV-emisiju za mlade katolike?

  • M.DULIĆ: Da radim tv emisiju za mlade katolike? Svakako to zvuči kao veliki izazov, ali mislim da bih mogao raditi i to, dakako uz primjerenu obuku. Nego, da mi nije nešto slučajno promaklo po pitanju razvitka katoličkih medija na ovim prostorima čim postavljate takva pitanja?! J

U kojem se terminu emitira emisija za mlade?

Emisija za mlade emitira se svake srijede od 21:30 do 22:30, dok novosadsku emisiju „Na slobodu pozvani“ imate priliku slušati svakog drugog ponedjeljka od 21:15.

Zašto slušati vašu emisiju na Radiju Mariji?

Slušajte našu emisiju i javljajte se kako bismo se družili i držali zajedno te da možemo zajedno duhovno rasti i razvijati se. „Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.“ (Mt 18,20)

Zahvaljujemo se Matiši koji je odvojio vrijeme za nas. Želimo mu puno uspjeha u radu emisija, a mlade dobre volje pozivamo da se uključe u rad ove emisije i postanu Matišini suradnici. Slušajmo Radio Mariju!

Razgovarao: Dario Marton

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.