Intervju Ispovijest mladog radijskog voditelja
Intervju

Ispovijest mladog radijskog voditelja

Dragi mladi, u „Zvoniku“ vam predstavljamo mlade koji šire Radosnu vijest Isusa Krista na različite načine. Ovoga puta odlučili smo upoznati vas s jednom od emisija za mlade koja se emitira na valovima Radija Marije. Od samog osnutka te radijske stanice, emisija za mlade nije prestajala. U njoj su mladi svjedočili svoju vjeru, poticali svoje vršnjake da slijede put Isusov, da se aktivno uključe u svoje župske zajednice. Osim u toj emisiji, to rade i u emisiji novosadskog studija istoga radija. Urednik je emisije novosadskog studija Kasandra Kričković, a subotičkog Matiša Dulić.

Bilo nam je drago kada smo posjetili prostorije Radija Marije u Subotici i sudjelovali u jednoj od emisija za mlade koju uređuje i vodi Matiša Dulić.

Upoznajmo Matišu Dulića

  • M.DULIĆ: Zovem se Matiša Dulić. Rođen sam 24. Rujna 1994. Godine. Odgojen sam u tradicionalnoj, koliko-toliko praktičnoj katoličkoj obitelji koju čine tata Ivan, mama Vera, zatim starija sestra Klara, mlađa sestra Ana i mlađi brat Krunoslav. Pripadam Župi svetog Josipa Radnika u Đurđinu. Nakon završetka Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Đurđinu upisujem srednju Poljoprivrednu školu (smjer poljoprivredni tehničar) u Bačkoj Topoli. Ondje, četiri godine nakon što sam završio srednju školu, upisujem i osnovne akademske studije na Fakultetu za biofarming čiji sam student završne godine. Pored očitog zanimanja za poljoprivredu, volim se baviti i uvijek iznova upoznavati vlastitu konfesiju. Također, u slobodno vrijeme rado gledam filmove i čitam knjige.

Kako je došla ideja o uređivanju i vođenju emisije za mlade?

  • M.DULIĆ: Ideja je došla stjecajem okolnosti. Naime, prvotno sam bio jedan od animatora. Trudili smo se svakome od nas dati neko zaduženje. Bili smo svuda i nastojali smo svašta pokriti. Usputno je došla i ideja ponovnog pokretanja emisije za mlade. Mene su pitali bi li se htio baviti, pristao sam i sada sam tu gdje jesam.

Kakvim se temama baviš i kako ih biraš?Ž

  • M.DULIĆ: Bavimo se uglavnom temama kršćanske tematike, no trudim se da te teme nekako budu aktualne i za današnju mladež.

Stižeš li sve sam pripremiti i jesu li ti potrebni suradnici?

  • M.DULIĆ: Ponekad se dogodi da, uz emisiju, imam i mnogo drugih obveza pa se to, naravno, odrazi na kvalitetu pripreme same emisije, ali zasada sve stižem sam pripremiti. Što se suradnika tiče, naravno da su uvijek potrebni i to bi provjereno bio boljitak; ne samo za emisiju za mlade nego i općenito za Radio Mariju u Subotici.

Imaš li neku anegdotu sa snimanja emisije s gostima?

  • M.DULIĆ: Naravno, ima ih mnogo, a uglavnom su to neke anegdote poput lapsusa prilikom izgovaranja ili čitanja nekih riječi, kako od strane gostiju tako i od samoga voditelja.

Imaš li možda neki uzor u bavljenju katoličkim medijima?

  • M.DULIĆ: Nemam neki poseban uzor i mislim da sve nadahnuće dolazi od Gospodina. Ipak, nešto što povremeno pratim i svakako je za preporuku kao svijetli primjer katoličkih medija za mlade jest „Božanstvena komedija“’. Pri tome, naravno, ne mislim na Danteovo književno djelo nego na TV-emisiju koju možete pratiti putem internetske stranice laudato.tv.

Možeš li zamisliti da radiš TV-emisiju za mlade katolike?

  • M.DULIĆ: Da radim tv emisiju za mlade katolike? Svakako to zvuči kao veliki izazov, ali mislim da bih mogao raditi i to, dakako uz primjerenu obuku. Nego, da mi nije nešto slučajno promaklo po pitanju razvitka katoličkih medija na ovim prostorima čim postavljate takva pitanja?! J

U kojem se terminu emitira emisija za mlade?

Emisija za mlade emitira se svake srijede od 21:30 do 22:30, dok novosadsku emisiju „Na slobodu pozvani“ imate priliku slušati svakog drugog ponedjeljka od 21:15.

Zašto slušati vašu emisiju na Radiju Mariji?

Slušajte našu emisiju i javljajte se kako bismo se družili i držali zajedno te da možemo zajedno duhovno rasti i razvijati se. „Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.“ (Mt 18,20)

Zahvaljujemo se Matiši koji je odvojio vrijeme za nas. Želimo mu puno uspjeha u radu emisija, a mlade dobre volje pozivamo da se uključe u rad ove emisije i postanu Matišini suradnici. Slušajmo Radio Mariju!

Razgovarao: Dario Marton

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.