Vjera Meditacije Hvaljen Isus i Marija, Božji dane!
Meditacije

Hvaljen Isus i Marija, Božji dane!

Uskoro će se polako nazirati prvi sunčevi zraci današnjeg dana. Sredina je travnja, jutarnji vazduh je postao topliji, a cvrkut ptica kao savršeni budilnik melodičniji. Gospodin nas budi kako bi uz Njegov blagoslov izvršili zadatke koje danas stavlja pred nas. Započnimo dan u ime Oca i Sina i Duha svetoga. Pođimo. Tako, kada dan započnemo sa znakom križa a na taj način ga i završimo Božja smo djeca.

Nemojmo na ovaj dan gledati kao na teret, nego u njega zakoračimo krotko i marljivo. Prisjetimo se samo kakvo razčaranju se u nama budi kada čovjek u koga smo imali povjerenja ne izvrši zadatak koji smo mu povjerili. Nemojmo biti i mi oni koji će na isti način zadati muku i bol Gospodinu ako ne izvršimo zadatke koje je danas postavio na naše puteve. I ako nam se čini nešto teško, krenimo s vjerom i ljubavlju. Budimo „krotka i ponizna srca“ i „zapovjedi Njegove vršimo!“ Budimo radosni zbog svega što nam je darovao, budimo veseli zbog mogućnosti da mu djelomice uzvratimo Njegovu golemu dobrotu. Trudimo se biti plodonosni.

I nosimo Boga danas u sebi. Budimo melem za nečije rane, budimo bistra i osvežavajuća voda za žedne i kruh za gladne. Nosimo ljudima našom ljubvlju iskru Njegove ljubavi. Budimo drugima ono što je nama Bog.

Piše: Nikola Knezi, dr. med., univ. asist.

Foto: pixabay.com

Tagovi

Nikola Knezi

Nikola Knezi, liječnik, asistent Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu
Rođen je 1990. godine. Tijekom osnovne škole postao je ministrant u rodnoj župi Rođenja Blažene Djevice Marije kao i u crkvi Sv. Stjepana kralja pri karmelićanskom samostanu u Somboru, a kasnije obnašao službu lektora i akolita. Učestvovao je ostvarenju emisije "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Bio je autor meditativnih članaka objavljenih u katoličkom listu subotičke biskupije "Zvonik". Na radu internet stranice www.svjetlo-vjere.com angažiran je od samog početka kao suosnivač, član uredništva i autor. Srednju medicinsku školu "Dr Ružica Rip" smijer medicinski tehničar pohađao u Somboru. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu diplomirao i promoviran u doktora medicine. Trenutačno je student doktorskih studija kliničkih istraživanja (neuronauke) na istom fakultetu. Autor je i koautor znanstvenih radova iz područja fundamentalne medicine objavljenih na domaćim i internacionalnim skupovima i časopisima.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.