Vjera Meditacije Hvaljen Isus i Marija, Božji dane!
Meditacije

Hvaljen Isus i Marija, Božji dane!

Uskoro će se polako nazirati prvi sunčevi zraci današnjeg dana. Sredina je travnja, jutarnji vazduh je postao topliji, a cvrkut ptica kao savršeni budilnik melodičniji. Gospodin nas budi kako bi uz Njegov blagoslov izvršili zadatke koje danas stavlja pred nas. Započnimo dan u ime Oca i Sina i Duha svetoga. Pođimo. Tako, kada dan započnemo sa znakom križa a na taj način ga i završimo Božja smo djeca.

Nemojmo na ovaj dan gledati kao na teret, nego u njega zakoračimo krotko i marljivo. Prisjetimo se samo kakvo razčaranju se u nama budi kada čovjek u koga smo imali povjerenja ne izvrši zadatak koji smo mu povjerili. Nemojmo biti i mi oni koji će na isti način zadati muku i bol Gospodinu ako ne izvršimo zadatke koje je danas postavio na naše puteve. I ako nam se čini nešto teško, krenimo s vjerom i ljubavlju. Budimo „krotka i ponizna srca“ i „zapovjedi Njegove vršimo!“ Budimo radosni zbog svega što nam je darovao, budimo veseli zbog mogućnosti da mu djelomice uzvratimo Njegovu golemu dobrotu. Trudimo se biti plodonosni.

I nosimo Boga danas u sebi. Budimo melem za nečije rane, budimo bistra i osvežavajuća voda za žedne i kruh za gladne. Nosimo ljudima našom ljubvlju iskru Njegove ljubavi. Budimo drugima ono što je nama Bog.

Piše: Nikola Knezi, dr. med., univ. asist.

Foto: pixabay.com

Tagovi

Nikola Knezi

Nikola Knezi, liječnik, asistent Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu
Rođen je 1990. godine. Tijekom osnovne škole postao je ministrant u rodnoj župi Rođenja Blažene Djevice Marije kao i u crkvi Sv. Stjepana kralja pri karmelićanskom samostanu u Somboru, a kasnije obnašao službu lektora i akolita. Učestvovao je ostvarenju emisije "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Bio je autor meditativnih članaka objavljenih u katoličkom listu subotičke biskupije "Zvonik". Na radu internet stranice www.svjetlo-vjere.com angažiran je od samog početka kao suosnivač, član uredništva i autor. Srednju medicinsku školu "Dr Ružica Rip" smijer medicinski tehničar pohađao u Somboru. Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu diplomirao i promoviran u doktora medicine. Trenutačno je student doktorskih studija kliničkih istraživanja (neuronauke) na istom fakultetu. Autor je i koautor znanstvenih radova iz područja fundamentalne medicine objavljenih na domaćim i internacionalnim skupovima i časopisima.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.