Vjera Crkva HVALITE MILOSRĐE NEIZMJERNO
Crkva Vjera

HVALITE MILOSRĐE NEIZMJERNO

Dragi prijatelji Radio Marije!

Mjesec srpanj je već odmakao a ja nikako da napravim ovu misao za vas. Za mene je ovaj mjesec već duži niz godina obilježen likom Blažene Marije Petković. U povjerenoj mi župi sv. Roka imamo devetnicu njoj u čast. Ovogodišnja devetnica lijepo se uklapa i u Svetu godinu milosrđa jer je bl. Marija Petković utemeljila Družbu sestara Kćeri Milosrđa i ima nam što reći o milosrđu. Ona je sama činila djela milosrđa potaknuta i nadahnuta beskrajnim Božjim, Isusovim milosrđem. U svom trećem Kantiku hvale koji je posvetila „Mrtvom Isusovu tijelu skinutu s križa“, ona kliče i poziva sve na hvalu:

Hvalite tu žrtvu svetu, za grijehe ljudi raspetu.
Hvalimo Spasitelja svoga, koji radi našega spasa sve žrtvova.
Hvalite to tijelo sveto, koje za nas bi na zemlji trideset i tri godine.
Hvalite to tijelo sveto, koje za nas bi bijeno.
Hvalite to tijelo sveto, koje za nas bi propeto.
Hvalite to tijelo sveto, koje i zadnju kap krvi za nas proli.
Hvalite te rane svete, za nas otvorene.
Hvalite te izvore svete, iz kojih potekoše rijeke milosti njegove.
Hvalite rajskih rana otvore kroz koje će u raj
pustiti sve bijedne grješne stvorove.
U ranama tim još uvijek teče rijeka krvi presvete
koja pere sve rane i grijehe teške.
Pristupite, ljudi, tim svetim rajskim vratima –
otvorenim ranama – i crpite slast i spas iz toga svetoga izvora.
Hvalite to tijelo sveto, koje nama za hranu bi dano.
Pristupite sad anđeli i sveti nebeski i klanjajte se ranama presvetim.
Hvalite Janje nebesko, hvalite milosrđe neizmjerno.
Hvala i slava mu bila uvijeke.

Neka ove poticajne misli drage nam bl. Marije Petković budu poziv i poticaj svim slušateljima Radio Marije kao i njezinim štovateljima da je nasljeduju sve njezine divne kreposti a napose krepost milosrđa. Ona se svojim milosrđem željela približiti Isusovoj zapovijedi da budemo milosrdni kao što je milosrdan Otac naš nebeski. Neka nas primjer bl. Marije Petković potiče i njezin zagovor pomogne da uživamo u neizmjerenom Božjem milosrđu i doista budemo „milosrdni kao Otac“.
Vrijeme je godišnjih odmora. Sve radio i TV postaje imaju prilagođene programa. Sigurno ste već primijetili da je tako i u našem programu. Puno je repriza i prilagođivanja programa, prema mogućnostima, tim više što je Dario ostao sam kao voditelj, jer naša draga Marina ovoga mjeseca očekuje radosni događaj rođenja djeteta. Neka i njoj i bebici pomogne zagovor bl. Marije Petković i neki izmoli zdravlje za dijete, brz oporavak majci i puninu radosti ocu i svima koji će se s njima radovati.
Hvala svim našim volonterima koji ovih dana pomažu Dariju. Hvala svima koji nam pomažu molitvama i žrtvama kao i novčanim prilozima.
Na početku prošloga mjeseca bilo je puno neizvjesnosti glede budućnosti Radio Marije Srbije. Sada možemo reći da smo malo odahnuli jer je Svjetska obitelj Radio Marije obećala da će i dalje plaćati sve naše frekvencije. Po njihovoj odredbi vratili smo i frekvencije u Vrdniku i Leskovcu. No, ostalo je nedefinirano sa strane Svjetske obitelji financiranje ostalih nužnih troškova naše redakcije. Zato molite da se i to riješi na najbolji mogući način, jer broj frekvencija ne može osigurati normalno funkcioniranje našega studija, jer donacije kojima nam vi pomažete, dragi prijatelji Radio Marije, nisu dovoljne da možemo pokriti sve nužne troškove. Uzdajmo se u zagovor i pomoć Kraljice Radio Marije, jer naš radio je njezin radio. No, svjestan sam da i mi moramo učiniti svoj dio. Dakle, vapimo za većim brojem slušatelja i za većim brojem donatora pa će onda i prilozi biti veći.
U nadi da ćemo od jeseni moći nastaviti naš rad s punom snagom i s dosadašnjim programom, srdačno vas pozdravlja i moli Božji blagoslov svima i u svemu

Piše: mons.dr.Andrija Anišić

Photo: www.radiomarija.rs

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.