Karmel Iz života Karmelskog Reda Hrvatska karmelska provincija preuzela samostan i crkvu sv. Terezije od Djeteta Isusa u Rimu
Iz života Karmelskog Reda Karmel Kolumne

Hrvatska karmelska provincija preuzela samostan i crkvu sv. Terezije od Djeteta Isusa u Rimu

Sukladno odluci Provincijalnog savjeta da će novu zajednicu u Rimu, S. Teresa di Gesù Bambino in Panfilo, sačinjavati o. Ervin Ukušić, o. Franjo Podgorelec te privremeno o. Tadej Perica, dvojica posljednje navedenih su se, zajedno s o. Srećkom Rimcem, provincijalom, zaputili u Rim u subotu 26. rujna 2015. te stigli na odredište u 19 sati. Tamo ih je dočekao o. Ervin, koji je stigao s o. Draženom mjesec dana ranije.

Sljedećeg dana, 27. rujna, bila je primopredaja samostana od strane Provincije središnje Italije („Italia Centrale“) našoj provinciji. Prisutni su bili provincijal Provincije središnje Italije, o. Gabriele Morra i njegov zamjenik o. Rocco Visca, provincijal Hrvatske karmelske provincije o. Srećko Rimac, rektor Međunarodnog zavoda „Teresianum“ o. Zdenko Križić, o. Franjo i o. Ervin.

Pod misom istoga dana u 11 sati nova zajednica bila je predstavljena narodu. Sv. Misu je predslavio provincijal Gabriele Morra. U izvrsnoj propovijedi osvrnuo se na tekst evanđelja koji govori o tome kako su učenici branili jednoj osobi izgoniti zloduhe u Isusovo ime jer ne pripada njihovoj skupini. Pripadnost Isusu i djelovanje u njegovu Duhu nadilazi okvire određene skupine, nacionalne okvire pa i okvire same Crkve, ustvrdio je propovjednik.

Za vrijeme ručka, čitanjem dekreta o imenovanju, izvršena je smjena priora. Umjesto dosadašnjeg, o. Gabrielea Occhipintija, postavljen je o. Franjo. Ujedno je o. Ervin imenovan zamjenikom priora.

Izvor: www.karmel.hr

Uredio: Nikola Knezi

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.