Vjera Meditacije Hrabrost
Meditacije Vjera

Hrabrost

Sigurno često, a posebno u Korizmi, razmišljamo o tome da je Isus za nas dao svoj život. Izdržao je sve kušnje, uvrede, udarce da bi nam svojim uskrsnućem omogućio vječni život. Zapitajmo se da li smo i koliko svjesni te njegove žrtve za nas. Koliko je cijenimo, poštujemo. Koliko smo puta Isusu zahvalili za tu žrtvu i za vječni život?!

Neke male žrtve sa naše strane su uvijek dobrodošle. Potrudimo se više se posvetiti molitvi, dobrim djelima, izvršavanju svojih obveza. Češće pohađajmo svete mise. Ispovjed, pričest i Božja riječ dat će nam dovoljno snage za ovozemaljski život.

Snaga – da, možda nam baš ona nedostaje. Zato nam upravo sve navedeno – molitva, dobra djela, ispovjed, pričest i Božja riječ – može pomoći. „Jer, nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora“ (2. Tim 1,7).

Budimo hrabri, neka nam Isus bude uzor. Hrabri da savladamo svaku prepreku, da se odupremo svakome zlu, da ustrajemo u svojim namjerama. Hrabro svjedočimo svoju vjeru, hrabro izdržimo svaku kušnju. „Ta on je rekao: Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti. Zato možemo pouzdano reći: Gospodin mi je pomoćnik, ja ne strahujem: što mi tko može?“ (Heb 13, 5-6).

Ako imamo takvog pomoćnika uz sebe, u osobi samog Isusa Krista, sina Božjega, čemu onda strah?! Hrabrost je vjerovati u sebe. Vjerovati da nešto možemo uraditi. Koliko god da mislimo da su nam šanse da u nečemu uspjemo male – pokušajmo. Sjetimo se – Isus je uz nas. Budimo hrabri izvršavati svoje obveze, svjedočiti svoju vjeru, ustrajati u dobru, pokazati drugima koliko nam znače, koliko ih volimo.

I za kraj: „Tako, braćo moja ljubljena, budite postojani, nepokolebljivi i obilujte svagda u djelu Gospodnjem znajući da trud vaš nije neplodan u Gospodinu“ (1. Kor 15,58).

 

 Jelena Pinter

Jelena Pinter

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.