Vjera Crkva Fontana di Trevi obojena u crveno u spomen na današnje kršćanske mučenike
Crkva Vjera

Fontana di Trevi obojena u crveno u spomen na današnje kršćanske mučenike

“U zaštitu kršćana”, naslov je simpozija koji je organizirala misija Svete Stolice, a koja je održana danas (28. travnja) poslijepodne u sjedištu Organizacije ujedinjenih naroda u New Yorku. Na skupu su, uz nadbiskupa Bernardita Auzu, stalnoga promatrača Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, sudjelovali i drugi predstavnici kršćanskoga i muslimanskog svijeta.

U međuvremenu, sve je više pristupanja inicijativi zaklade „Pomoć Crkvi u nevolji“, koja će se održati sutra na Fontani di Trevi. Taj će povijesni spomenik u središtu Rima postati crven, zahvaljujući nizu svjetlosnih zrakâ, upravo kako bi podsjetio na krv brojnih kršćanskih mučenika. Iz posljednjeg izvještaja spomenute zaklade proizlazi, naime, da je u svijetu progonjeno 200 milijuna kršćana.

Ta je inicijativa proizišla, prije svega, iz želje da se sve više uključe drugi ljudi, i da ih se informira o vjerskomu progonu, i posebno o protukršćanskom progonu u našem vremenu, koji je, kako nas podsjeća papa Franjo, veći nego u prvo vrijeme Crkve – rekla je u razgovoru za našu radijsku postaju Marta Petrosillo, glasnogovornica zaklade „Pomoć Crkvi u nevolji“ u Italiji. Stoga smo na taj, pomalo i upadljiv način, željeli uključiti i, na neki način, „šokirati“ sve više ljudi kako bi javno mnijenje razmislilo o toj temi i o brojnim kršćanima koji su u svijetu i danas progonjeni – napomenula je Petrosillo te dodala da je Fontana di Trevi izabrana zbog toga što se želi da voda, osvijetljena crvenim svjetlom označi upravo krv kršćanskih mučenika.

Izvor: radiovatican.hr

Foto: www.lavocedeltempo.it

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.