Vjera Crkva Fontana di Trevi obojena u crveno u spomen na današnje kršćanske mučenike
Crkva Vjera

Fontana di Trevi obojena u crveno u spomen na današnje kršćanske mučenike

“U zaštitu kršćana”, naslov je simpozija koji je organizirala misija Svete Stolice, a koja je održana danas (28. travnja) poslijepodne u sjedištu Organizacije ujedinjenih naroda u New Yorku. Na skupu su, uz nadbiskupa Bernardita Auzu, stalnoga promatrača Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, sudjelovali i drugi predstavnici kršćanskoga i muslimanskog svijeta.

U međuvremenu, sve je više pristupanja inicijativi zaklade „Pomoć Crkvi u nevolji“, koja će se održati sutra na Fontani di Trevi. Taj će povijesni spomenik u središtu Rima postati crven, zahvaljujući nizu svjetlosnih zrakâ, upravo kako bi podsjetio na krv brojnih kršćanskih mučenika. Iz posljednjeg izvještaja spomenute zaklade proizlazi, naime, da je u svijetu progonjeno 200 milijuna kršćana.

Ta je inicijativa proizišla, prije svega, iz želje da se sve više uključe drugi ljudi, i da ih se informira o vjerskomu progonu, i posebno o protukršćanskom progonu u našem vremenu, koji je, kako nas podsjeća papa Franjo, veći nego u prvo vrijeme Crkve – rekla je u razgovoru za našu radijsku postaju Marta Petrosillo, glasnogovornica zaklade „Pomoć Crkvi u nevolji“ u Italiji. Stoga smo na taj, pomalo i upadljiv način, željeli uključiti i, na neki način, „šokirati“ sve više ljudi kako bi javno mnijenje razmislilo o toj temi i o brojnim kršćanima koji su u svijetu i danas progonjeni – napomenula je Petrosillo te dodala da je Fontana di Trevi izabrana zbog toga što se želi da voda, osvijetljena crvenim svjetlom označi upravo krv kršćanskih mučenika.

Izvor: radiovatican.hr

Foto: www.lavocedeltempo.it

Tagovi

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.