Karmel o. Gerard Tomo Stantić Euharistija je ״Sunce moje duše”
Karmel o. Gerard Tomo Stantić

Euharistija je ״Sunce moje duše”

Euharistija je ״Sunce moje duše!”
Kako služiti Bogu, Stvoritelju? Kako mu zahvaliti za ljubav? Pitao se o. Gerard i našao odgovor.
Molitvom!
U njoj se o. Gerard sjedinjuje s Bogom, razgovara s Isusom i Marijom. On zna da ״molitva nije samo otvaranje usta, kada smo skršena srca, nego je nastojanje oko pronalaženja puta kako susresti Boga, po Isusu Kristu, kako s njim razgovarati i duhovno rasti i sazrijevati, rasti u svijesti o služenju bližnjem.”
Najveća je molitva Euharistija. Ona daje život. ״Euharistijski Isus -Sunce moje duše. U Svetohraništu je Sunce moje duše”, poručuje nam o. Gerard. Kao revan štovatelj Euharistije, on je dnevno proveo više sati u klanjanju euharistijskom Isusu dok je čekao ״mile duše” u crkvi.
Pričesti se jako radovao jer u svetoj pričesti ״imamo jelo, imamo odijelo, imamo lijek, imamo obranu i glazbu, i najodličnije društvo, bez umora i prestanka”.

Uredila: s. Marijana od Kraljice Karmela (Karmela Malenić)

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.