Karmel Iz života Karmelskog Reda Duhovne vježbe HKP sv. Josipa na Buškom jezeru
Iz života Karmelskog Reda Karmel

Duhovne vježbe HKP sv. Josipa na Buškom jezeru

Od 22. do 26. kolovoza 2016. u Karmelu sv. Ilije održan je prvi termin ovogodišnjih duhovnih vježbi Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa na temu “Vjera, nada i ljubav”.

Voditelj je bio fra Ivan Dugandžić, koji je temu razradio kroz nagovore pod sljedećim naslovima: Prikaz kreposti vjere, Zapovijed ljubavi i pitanje vjere, Odnos vjere i ljubavi, Hvalospjev ljubavi, Čemu se smijemo nadati, Kristovo uskrsnuće kao temelj naše nade, Godina milosrđa i sakrament pomirenja pod vidikom redovničkog života.

Voditelj je svakom sudioniku pružio uvid u opći pojam bogoslovnih kreposti, ali nas je i sve potaknuo da svaki bude u svojoj zajednici onaj koji donosi mir i radost. Upravo je to poruka Godine milosrđa – da budemo ljudi Evanđelja, što znači da mjerom ljubavi nadmašujemo zlo i neprilike koje zatječemo, kako u vlastitom životu, tako i u životu zajednice te opće Crkve. Središnja misao duhovnih vježbi može se izreći u tvrdnji da je ljubav hrabro izdržati sve kušnje kojih nikad ne manjka, te je upravo u vremenu postmoderne, kada svako srce obuzima strah od svačega, ljubav odgovor na taj strah. Ljubav jest sadržaj vječnog života i najrealnija slika odnosa unutar Presvetog Trojstva.

Izvor: karmel.hr

Tagovi

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.