Vjera Papa govori Duh nas Sveti posvećuje, a mi mu svojim naporima otvaramo vrata
Papa govori Vjera

Duh nas Sveti posvećuje, a mi mu svojim naporima otvaramo vrata

U propovijedi na jutrošnjoj svetoj misi u kapeli Doma Sveta Marta, Sveti je Otac, komentirajući ulomak iz Pavlove poslanice Rimljanima, istaknuo da je naše posvećenje plod Duha Svetoga koji nam je darovan u Isusu Kristu.

 Papa je rekao da se postizanje osobnoga posvećenja ne može uspoređivati s pobjedom koju športaš postiže upornim vježbanjem. Ne. Naš napor, naše svakodnevno služenje Bogu, dušom, srcem i tijelom, dakle svekolikim životom, otvara vrata djelovanju Duha Svetoga. Duh ulazi u nas i spašava nas, on nam je darovan u Isusu Kristu. Inače, bili bismo poput fakira, a mi nismo fakiri. Sveti nas Pavao potiče da Duhu Svetomu neumorno otvaramo vrata – objasnio je Papa dodajući:

Sreo sam prije nekoliko mjeseci jednu ženu, majku obitelji, koju muči vrlo opasan tumor. Izgledala je sretna, kao da je zdrava. Govoreći o svom ponašanju, rekla mi je: „Oče, sve ću učiniti da pobijedim tumor!“ Takav treba biti kršćanin, jer smo u Isusu Kristu primili dar; iz grijeha smo, iz nepravednosti, prešli u život u Kristu, u Duhu Svetom. Svaki dan valja učiniti jedan korak naprijed – potaknuo je papa Franjo.

Isusovo obećanje da ćemo se s njim sresti, pomaže nam da ne odustajemo, da ne uzmičemo, da se ne vraćamo u nepravednost, već da kročimo prema tom daru. Molimo milost od Gospodina da budemo marni, postojani u usmjeravanju života prema susretu, jer smo u Isusu Kristu primili milost opravdanja, dar milosti, dar Duha Svetoga – zaključio je Sveti Otac.

Izvor: www.radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.