Vjera Papa govori Duh nas Sveti posvećuje, a mi mu svojim naporima otvaramo vrata
Papa govori Vjera

Duh nas Sveti posvećuje, a mi mu svojim naporima otvaramo vrata

U propovijedi na jutrošnjoj svetoj misi u kapeli Doma Sveta Marta, Sveti je Otac, komentirajući ulomak iz Pavlove poslanice Rimljanima, istaknuo da je naše posvećenje plod Duha Svetoga koji nam je darovan u Isusu Kristu.

 Papa je rekao da se postizanje osobnoga posvećenja ne može uspoređivati s pobjedom koju športaš postiže upornim vježbanjem. Ne. Naš napor, naše svakodnevno služenje Bogu, dušom, srcem i tijelom, dakle svekolikim životom, otvara vrata djelovanju Duha Svetoga. Duh ulazi u nas i spašava nas, on nam je darovan u Isusu Kristu. Inače, bili bismo poput fakira, a mi nismo fakiri. Sveti nas Pavao potiče da Duhu Svetomu neumorno otvaramo vrata – objasnio je Papa dodajući:

Sreo sam prije nekoliko mjeseci jednu ženu, majku obitelji, koju muči vrlo opasan tumor. Izgledala je sretna, kao da je zdrava. Govoreći o svom ponašanju, rekla mi je: „Oče, sve ću učiniti da pobijedim tumor!“ Takav treba biti kršćanin, jer smo u Isusu Kristu primili dar; iz grijeha smo, iz nepravednosti, prešli u život u Kristu, u Duhu Svetom. Svaki dan valja učiniti jedan korak naprijed – potaknuo je papa Franjo.

Isusovo obećanje da ćemo se s njim sresti, pomaže nam da ne odustajemo, da ne uzmičemo, da se ne vraćamo u nepravednost, već da kročimo prema tom daru. Molimo milost od Gospodina da budemo marni, postojani u usmjeravanju života prema susretu, jer smo u Isusu Kristu primili milost opravdanja, dar milosti, dar Duha Svetoga – zaključio je Sveti Otac.

Izvor: www.radiovatican.va

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.