Molitve Devetnice Devetnica svetom Nikoli, biskupu
Devetnice Molitve

Devetnica svetom Nikoli, biskupu

Sveti Nikola, slavni ispovjedniče Kristov, pomozi nam u svojoj ljubaznosti. Slavni sveti Nikola, ti koji doista uživaš svetu prisutnost Božju, skreni svoje milostive oči na mene i isprosi mi od Gospodina milosti i pomoć, koje trebam u svojim duhovnim i tjelesnim potrebama, posebno (navedi nakanu) ako je na slavu Božju i moje spasenje.

Budi pažljiv na isti način, o, slavni sveče naše svete Crkve i svih kršćana, i privedi na pravi put spasenja sve one koji žive u grijehu, zaslijepljeni neznanjem, greškama i bogohuljenjem, utješi potlačene i pomozi potrebitima.

Hrabrosti prestrašenih, branitelju potlačenih, daruj zdravlje bolesnima, neka svi ljudi dožive moć tvog zagovora, sveti zagovorniče svakog dobrog i savršenog dara.

Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

Moli za nas sveti Nikola, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se:

O Bože koji si uzvisio svetog Nikolu, svog slavnog ispovjednika, biskupa i čudotvorca, koji se ne prestaje moliti i zagovarati za nas, podaj nam, molimo Te, da po njegovim zaslugama i molitvama budemo oslobođeni svih nevolja i opasnosti. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Izvor: vjeraidjela.com

Foto: wikipedia.org

Uredio: Nikola Knezi

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.