Ostalo Član našeg uredništva Ivan Dodig postao član IACUDIT-a
Ostalo

Član našeg uredništva Ivan Dodig postao član IACUDIT-a

Pročelnik Odjela za kulturu i komunikacije Udruge, Ivan Dodig, postao je član Međunarodne asocijacije kulturnog i digitalnog turizma kojom predsjedava dr.sc. Vicky Katsoni, profesorica Instituta za obrazovanje i tehnologiju u Ateni.

Članstvo za mene znači nove izazove, pogotovo kada se radi o jednoj međunarodnoj asocijaciji koja okuplja vrlo zanimljive ljude iz područja turizma, kulture i tehnologije. Želja mi je da se u Bosni i Hercegovini započne ekstenzivnije raditi na promociji kulturne baštine u turizmu, jer je zemlja bogata spomenicima različitih kultura. Digitalna era ne mora biti nužno negativna, ona omogućava pristup kulturnoj baštini na jedan drugačiji i suvremeniji način koji ruši granice”, kazao je Dodig.

Međunarodna asocijacija kulturnog i digitalnog turizma (IACUDIT) je globalna mreža ljudi, projekata i događaja, koja se bavi područjem kulturnog i digitalnog turizma u eri velikih globalnih promjena. Asocijacija promiče i potječe na diskusiju, dijeljenje znanja i suradnju među znanstvenicima, istraživačima, kretorima politika i turističkim profesionalcima. Temeljno načelo ove asocijacije je da “tehnološke promjene ne utječu na čimbenike kulturnog turizma u području promocije i razvoja proizvoda, već pomažu njihovom razvoju.” (GCT)

Ivan Dodig

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.