Ostalo Čitanje dana – 2.09.2015.
Ostalo

Čitanje dana – 2.09.2015.

Kol 1,1-8

Pavao, po volji Božjoj apostol Krista Isusa, i brat Timotej: Kološanima, svetoj i vjernoj braći u Kristu. Milost vam i mir od Boga, Oca našega!
Zahvaljujemo Bogu, Ocu Gospodina našega Isusa Krista, svagda za vas moleći. Jer čuli smo za vašu vjeru u Kristu Isusu i za ljubav koju gajite prema svima svetima poradi nade koja vam je pohranjena u nebesima. Za nju ste već čuli u Riječi istine – evanđelju koje je do vas doprlo te plodove nosi i raste, kao što po svem svijetu, tako i među vama od dana kad ste čuli i spoznali milost Božju po istini, kako ste naučili od ljubljenog Epafre, sluge zajedno s nama; on je umjesto nas, vjeran poslužitelj Kristov, on nas je i obavijestio o vašoj ljubavi u Duhu.

Ps 52,10-11

A ja, k’o zelena maslina u domu Božjem,
uzdam se u Božju dobrotu dovijeka.

Hvalit ću te svagda što si to učinio
i slavit ću tvoje ime, jer je dobrostivo,
pred licem tvojih pobožnika.

Lk 4,38-44

Ustavši iz sinagoge, uđe u kuću Šimunovu. A Šimunovu je punicu mučila velika ognjica. I zamole ga za nju. On se nadvi nad nju, zaprijeti ognjici i ona je pusti. I odmah ustade i posluživaše im.
O zalazu sunca svi koji su imali bolesnike od raznih bolesti dovedoše ih k njemu. A on bi na svakoga od njih stavljao ruke i ozdravljao ih. A iz mnogih su izlazili i zlodusi vičući: »Ti si Sin Božji!« On im se prijetio i nije im dao govoriti jer su znali da je on Krist.

Kad osvanu dan, iziđe i pođe na samotno mjesto. I mnoštvo ga tražilo. Dođoše k njemu i zadržavahu ga da ne ode od njih. A on im reče: »I drugim gradovima treba da navješćujem evanđelje o kraljevstvu Božjem. Jer za to sam poslan.« I naučavaše po sinagogama judejskim.


Komentar

Ozdravljao je, izgonio zloduhe i navješćivao Kraljevstvo Božje. Kako bi to mogao činiti, odlazio je na samotna mjesta i molio, razgovarao s Ocem.
Želim živjeti “po Božjem”. Želim biti dobra majka, sestra, kćerka, dobra supruga. Želim biti vjerna i poslušna kćerka Nebeskog Oca koji me je osmislio i stvorio.
Čemu onda sva ta lutanja i padovi? Tako je jasan moj put i moja svrha. Razvijati se  kroz odnos sa Ocem. Moliti i slušati što mi govori i kamo me upućuje po svome Svetom Duhu. I slijediti Ga u Isusu. Što je drugo bitno nego moliti za druge? Donositi im radost i ozdravljenje. Oslobađati ih od zlih duhova i pokazati im snagu Očeve ljubavi.
Nije li sve to jedino što ljudima treba da bi živjeli?
Želim biti dovoljno usmjerena, dovoljno predana, dovoljno hrabra i jasna – Želim biti puna ljubavi za Boga, sebe i bližnjega, kako bih mogla slijediti ovaj put.
Molitva: “Iznenadila me, ove noći, Oče, jasnoća Tvoga zahtjeva i Tvoje ljubavi. Kao da su otpale ljuske s mojih očiju i kora s moga zaplašenog srca. Sada znam što mi je činiti. Budi i dalje uz mene da ne skrenem u nove slijepe ulice. Jer Ti si jedini moj oslonac. Amen

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.