Ostalo Čitanje dana – 11.09.2015.
Ostalo

Čitanje dana – 11.09.2015.

1 Tim 1,1-2.12-14

Pavao, apostol Krista Isusa po nalogu Boga, Spasitelja našega, i Krista Isusa, nade naše, Timoteju, pravomu sinu u vjeri: milost, milosrđe i mir od Boga Oca i Krista Isusa, Gospodina našega!
Zahvalan sam Onome koji mi dade snagu – Kristu Isusu, Gospodinu našemu – jer me smatrao vrijednim povjerenja, kad u službu postavi mene koji prije bijah hulitelj, progonitelj i nasilnik. Ali pomilovan sam jer sam to u neznanju učinio, još u nevjeri. I milost Gospodina našega preobilovala je zajedno s vjerom i ljubavlju, u Kristu Isusu.

Ps 16,1-2a.5-5.7-8.11-11

Miktam.
Davidov. Čuvaj me, Bože, jer se tebi utječem.
Gospodinu rekoh: »Ti si moj gospodar!«
Gospodin mi je baština i kalež:
Ti u ruci držiš moju sudbinu.

Blagoslivljam Gospodina koji me svjetuje
te me i noću srce opominje.

Gospodin mi je svagda pred očima;
jer mi je zdesna, neću posrnuti.

Pokazat ćeš mi stazu u život,
puninu radosti pred licem svojim,
sebi zdesna blaženstvo vječno.

Lk 6,39-42

A kaza im i prispodobu: »Može li slijepac slijepca voditi? Neće li obojica u jamu upasti? Nije učenik nad učiteljem. Pa i tko je posve doučen, bit će samo kao njegov učitelj.«
»Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? Kako možeš kazati bratu svomu: ‘Brate, de da izvadim trun koji ti je u oku’, a sam u svom oku brvna ne vidiš? Licemjere! Izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun što je u oku bratovu.«


Komentar

U milosti si mi dao svoju Ljubav, nisam je ničime zaslužila. Niti tvoje povjerenje nisam zaslužila ičim drugim negoli svojim postojanjem. Po čistoj me Ljubavi snažiš i krijepiš. Zašto ja, onda, očekujem od drugih da se za moje povjerenje trebaju potruditi, dokazati da su vrijedni mojeg prijateljstva, zaslužiti svoje mjesto u mom životu?

Otvori mi oči, da mi nikada ne padne na pamet braći i sestrama govoriti o trnju ​u​  njihovim očima, prije nego li brvno iz svojega izvadim.
Tako neka mi bude!

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.