Ostalo Čestitka generalnog predstojnika Karmelskog reda mons. o. Zdenku Križiću OCD
Ostalo

Čestitka generalnog predstojnika Karmelskog reda mons. o. Zdenku Križiću OCD

Generalna kuća bosonogih karmelićana

Corso d’Italia, 38

00198 Rim – Italija

Rim, 4. travnja 2016.

Predragi o. Zdenko,

doznavši za tvoje imenovanje biskupom Gospićko-senjske biskupije, želim ti uputiti koju riječ zahvalnosti i ohrabrenja.

Prošlo je skoro pedeset godina otkad si, kao šesnaestogodišnjak, odlučio ući u Red bosonogih karmelićana, u vremenima koja za Crkvu u tvojoj domovini nisu bila laka, što pokazuje vjerodostojnost tvoga posvećenja i jakost vjerničkog ozračja koje te pratilo u prvim godinama obiteljskog života.

Tijekom čitavog tog vremena, nakon što si dovršio svoju formaciju u Firenci i u Rimu, imao si priliku služiti svojoj hrvatskoj provinciji u raznim službama, osobito kao provincijal u dva mandata. Uz to, bio si šest godina generalni vikar i dosada si obavljao službu rektora trajne zajednice Terezijanuma u Rimu.

S osobitom zauzetošću posvećivao si se skrbi o našim sestrama bosonogim karmelićankama, koje si pratio na razne načine: pojedinačno, slušajući i savjetujući mnoge redovnice, dajući formacijske tečajeve i propovijedajući duhovne vježbe te konačno kao asistent Udruge hrvatskih klauzurnih samostana.

Sve si to činio ostavljajući trag dobrote i predanosti, na čemu ti od srca zahvaljujem, u svoje ime i u ime tolike subraće i susestara koji su se okoristili tvojom ljubavlju i bratstvom.

Sad kada te Crkva zove na ovu novu, važnu službu, siguran sam da ćeš znati odgovoriti istom velikodušnošću i osjećajem za odgovornost koji su te uvijek obilježavali.

Kao uvijek kad je neki subrat pozvan na ovakvu službu, moji su osjećaji, kao i, vjerujem, sve tvoje braće i sestara, osjećaji radosti zbog mogućnosti koja ti je dana da služiš Crkvi ondje gdje se to od tebe traži, ali i sjete zato što nećeš moći s istim intenzitetom živjeti povezanost s tvojom obitelji.

Puno hvala, dragi o. Zdenko, za sve dobro koje si želio i činio svojoj obitelji. Neka Gospodin, po zagovoru Majke Karmela, sv. Josipa i sv. Terezije, izlije na tebe svoga Duha, kako bi bio svjetlo i vođa na putu ovoga novog poslanja.

S odanošću,

o. Saverio Cannistrà, general

Izvor: karmel.hr

Foto: www.discalcedcarmel.com

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.