Vjera Meditacije Blaženstva mladih
Meditacije Vjera

Blaženstva mladih

Blago mladima koji iskreno i odvažno traže istinu, jer istina će ih osloboditi da radosno žive svoj kršćanski poziv.

Blago mladima koji radosno žive svoju mladost poštujući svakoga čovjeka, jer to je put do istinske zrelosti i prave slobode.

Blago mladima koji sve svoje darove ulažu u izgradnju pravednih društvenih odnosa, jer tako postaju graditelji Božjega kraljevstva.

Blago mladima koji se zalažu za mir i dobro, jer time nastavljaju Kristovo djelo.

Blago mladima koji suosjećaju s patnjama i bolima svakog čovjeka, pružajući mu svoju pomoć, jer tako postaju slični Kristu, otkupitelju čovjeka.

Blago mladima, koji poput Marije, slušaju Božju riječ, razmišljaju o njoj i po njoj žive, jer tako utjelovljuju Krista i daju smisao svome životu.

Blago mladimakoji svjedoče svoju vjeru u obitelji, školi i društvu, jer tako postaju put drugima da upoznaju i prihvate Krista.

Blago mladima koji bez straha žive svoju vjeru, nadu i ljubav, jer tako postaju sol zemlje i svjetlo svijeta.

“Vi ste sol zemlje… Vi ste svjetlo svijeta…Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.” (Mt 5,13-14. 16)

Izvor: www.studentski-pastoral.com

Uredio: Nikola Knezi

 

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.