Vjera Crkva Biskup Ivan Penzeš – počasni građanin grada Subotice
Crkva

Biskup Ivan Penzeš – počasni građanin grada Subotice

Biskup Ivan Penzeš - počasni građanin grada Subotice

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Svečanosti, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, bratskih i partnerskih gradova, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, verskih zajednica i kulturnih institucija, državnih i pokrajinskih organa, kao i republički i pokrajinski poslanici i odbornici Skupštine grada.

Na svečanoj sednici prisutnima su se obratili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford.

Za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, zvanje Počasni građanin dodeljeno je monsinjoru Ivanu Penzešu, biskupu. Njemu je diplomu i plaketu zvanja Počasni građanin uručio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Priznanje „Pro urbe“ za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti dobili su Branka Bešlić, psiholog,  Miloš Nikolić, profesor violine, i Slavica Tot Lučić, ekonomski tehničar u penziji. Njima je diplome i plakete priznanja „Pro urbe“ uručio predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford. U ime nagrađenih zahvalio se Miloš Nikolić.

Svečana sednica počela je himnom „Bože pravde“, koju je izveo Crkveni hor „Sveti Roman Melod“. U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su David Sič (kontrabas) i Miroslav Idić (harmonika), iz Subotice.

Izvor: www.subotica.info

Foto: www.subotica.info (Nikola Tumbas)

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.