Propovjedi Siniša Tumbas Loketić Bezgrešno začeće BDM
Propovjedi Siniša Tumbas Loketić

Bezgrešno začeće BDM

Braćo i sestre!

         Crkva se danas spominje Bezgrešnog Začeća BDM! Rekao bih, da danas slavimo, zajedno sa cijelom Crkvom, jedan trenutak, kada Bog, ulazi u život, u povijest malenoga čovjeka. Dragi Bog je ušao u život BDM, te je zahvaća svojom milošću. Kako je Marija reagirala?! Sigurno je bila jako uplašena, ali sa druge strane, u sebi je osjećala neizmjernu Radost zbog toga događaja. Postala je Božja suradnica u spasenju ovoga svijeta. Potaknuo bih sve nas, da zajedno promišljamo o tome, gdje se sve Bog pojavljuje u našim životima, odnosno, htio bih posvjestiti svima nama, da sigurno, na mnogo načina, Bog ulazi u naše živote, pomaže nam te postajemo suradnici u spasenju ovoga svijeta. Htio bih da zajedno se večeras ohrabrimo, da uvidimo koliko nam zapravo Bog pomaže u našim životima. Toliko puno ima situacija kada jednostavno ne možemo objasniti nekakve događaje, rješenje situacija, ali nekada nam je i teško priznati ili jednostavno ne vidimo, da Bog djeluje u našim životima. Bog djeluje, baš onako, kako je djelovao u životu BDM. Ona, koja je pristala da s Bogom surađuje, Bog ju je učinio velikom te pomoćnicom svih kršćana. Sve to je proizašlo iz toga, što je u svome srcu htjela sa Bogom da surađuje. Odlučimo večeras, dragi prijatelji, da želimo sa Bogom da surađujemo. Ponekad je potrebno da ne razmišljamo previše kako će se neka situacija riješiti, kako će se problem riješiti, poteškoća i slično, prepustimo svoje živote Bogu i on će za nas pronaći najbolje rješenje. Ostaje tada pitanje, jesmo li spremni to rješenje prihvatiti?!

Braćo i sestre! Danas je papa Franjo, u Vatikanu, otvorio godinu milosrđa! Što ta godina milosrđa znači za naš život? Znači, samo onda, ako smo spremni to vrijeme prihvatiti, kao vrijeme milosti, promjena za naš život. Kršćani život nije nikakvo tapkanje u mjestu, lagani hod. Kršćani život je proces gdje stalno trebamo raditi na sebi. Ova godina milosrđa je jako velika šansa koju trebamo i moramo iskoristiti da ojačamo svoju vjeru u milosrdnoga Boga. Ovo vrijeme trebamo iskoristiti da temeljito obnovimo svoju vjeru, kršćani život. Ispitajmo svoju savjest, napravimo temeljitu ispovijed, svaki dan radimo na našoj vjeri i tada će nam i život poprimiti drugačiji izgled. Dok jačamo svoju vjeru, lakše ćemo se boriti sa križevima života. Jubilej milosrđa ima za cilj da pokaže svakom čovjeku, da je Božja ljubav, Božja dobrota, Božje praštanje veće od svakog zla što je čovjek spreman učiniti. Ovaj jubilej ima za cilj da nas ohrabri, da ne pokleknemo na kršćanskom životnom putu i onda kada pogriješimo, i onda kada smatramo da Boga nismo dostojni. Ohrabrimo se svi zajedno da povjerujemo u Božju ljubav, da nas Bog voli i prihvaća. Poziva nas da s njim surađujemo! On nam prašta naše grijehe, bez cijene, potpuno besplatno, ali nas poziva na obraćenje. Poziva nas na promjenu našega života.

Neka nam u tome pomogne zagovor BDM, koja je naša Majka. Ona nas čuva i štiti i uvijek zagovara kod svoga sina Isusa! Amen!

Piše: Siniša Tumbas Loketić

Photo: wikipedia.org

Siniša Tumbas Loketić

Rođen u Subotici 10. ožujka 1987. godine. Kršten je u župi Isusova uskrsnuća u rodnom gradu. Nakon srednje Politehničke škole u Subotici upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Za đakona je zaređen u Subotici 5. listopada 2014. godine, a za svećenika 6. travnja 2015. zaredio ga je mons. Ivan Penzeš. Obavljao je dužnost župnog vikara u Novom Sadu do svibnja 2016. god. od kada preuzima dužnost upravitelja župe Presvetog Trojstva u Selenči. Tokom godinu i pol dana boravka u Novom Sadu gdje je bio kapelan, uređuje emisiju za mlade "Na slobodu pozvani" na valovima Radio Marije. Jedan je od osnivača i urednika katoličke internet stranice www.svjetlo-vjere.com. Dužnost glavnog urednika katoličkog lista "Zvonik" preuzima 6. studenoga 2016. godine, a uređuje ga do travnja 2018. godine kada glavnim urednikom biva imenovan vlč. Vinko Cvijin.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.