Vjera Papa govori Angelus u Ecatapecu: Kršćani prvi u inicijativama protiv “raspačavača smrti”
Papa govori Vjera

Angelus u Ecatapecu: Kršćani prvi u inicijativama protiv “raspačavača smrti”

Na završetku svete mise u Ecatapecu, Papa Franjo se obratio vjernicima prije tradicionalne podnevne molitve Angelusa. Podsjetio je na Mojsijevu pouku Izraelcima da u vrijeme uroda i obilja ne zaborave na svoje početke. Zahvaljivanje se rađa i raste u narodu koji se zna sjećati. Ono je ukorijenjeno u prošlosti i kroz dobra i loša vremena oblikuje sadašnjost – napomenuo je Sveti Otac.

Zahvalimo – kazao je – na ovoj prigodi da budemo zajedno, da Gospodinu predamo prvinu plodova naše djece, unučadi, naših snova i planova; prve plodove naših kultura, jezika i tradicija, prve plodove naših briga. Gledamo na djecu znajući da će oni naslijediti ne samo zemlju, kulturu i predaju, nego i žive plodove vjere.

Podsjetio je na riječi bl. Pavla VI. meksičkome narodu: „Kršćanin ne može ne očitovati solidarnost… ne riješiti stanje onih koji još nisu primili kruh kulture ili prigodu za dostojanstven rad.“ Stoga je pozvao kršćane da „uvijek budu na prvoj crti svih nastojanja… da se poboljša stanje onih koji trpe oskudicu“ te da u „svakom čovjeku vide brata, a u svakom bratu Krista.“

Meksičke je vjernike papa Franjo pozvao da budu prvi u inicijativama koji će pomoći da njihova domovina bude zemlja prigodâ, odakle se neće morati „iseljavati kako bi se sanjalo“, gdje neće biti izrabljivanja ili „bacanja mnogih u očaj i siromaštvo zbog oportunizma nekolicine“, gdje se više neće plakati za osobama koje je „uništila ruka raspačavača smrti“.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @OSS_ROM

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.